25 juli, 2023

KSSS nia i finalen av Sailing Champions League

KSSS, med Patrik Forsgren som rorsman, slutade nia i finalen av Sailing Champions League som avgjordes i tyska Travemünde på tisdagen. SS Åmålsviken (SSÅ), som var den andra svenska klubben som deltog, slutade på 16:e plats bland 28 av Europas bästa kappseglingsklubbar.

– Vi är inte nöjda. Framför allt inte med första halvan av regattan. Men vi pratade ihop oss om hur vi jobbade tillsammans i båten. Därefter ändrade vi arbetsfördelning och förbättrade vår kommunikation ombord och andra halvan gick mycket bättre. Sedan hade vi även behövt mer tid tillsammans för förberedelser, berättar Patrik Forsgren.

Vinnare av finalen blev Åländska Segelsällskapet före tyska Segel- und Motorboot Club Überlingen.

– De två bästa här är riktigt bra. Men någonstans mellan tredje och sjätte plats tycker vi är fullt nåbart. Där borde vi vara, säger Patrik Forsgren.

För KSSS seglade, förutom Patrik Forsgren, även Emil Forsgren, Måns Holmberg och Marcus Höglander. SS Åmålsvikens besättning bestod av Tomas Skålén (rorsman), Fredrik Pettersson, Frida Jansson och Fredrik Edgren.

Totalt blev det 15 race vardera för KSSS och SSÅ. För KSSS blev det två pallplatser under första halvan och sex under den andra halvan. För Åmålsviken blev det lite tvärtom. Där inledde man med fem pallplatser under första halvan och avslutade med två under den andra delen.

– Vi har haft skiftande förhållanden och ett riktigt tufft motstånd där man inte får något gratis. Det var väl inte en helt lyckad insats från vår sida, med för många dåliga starter, sammanfattar Tomas Skålén regattan för Åmålsvikens del.

Fotograf: Sailing Energy.