8 augusti, 2023

27 m lyxig yacht från Sunseeker får premiär i USA

Sunseeker Ocean 182 får världspremiär på den kommande Newport International Boat Show på Rhode Island i USA. Det är en imponerade yacht med stor innervolym och många varianter på innerdesign för den som vill uppleva lyx och komfort till sjöss.

Från den övre salongen med en utomhusbalkong på övre däck till den rymliga salongen på huvuddäcket och en magnifik matplats, Sunseeker lovar att Ocean 182 bjuder på ett paradis ombord. Båttillverkarens amerikanska distributör, OneWater Yacht Group, kommer att visa Sunseekeryachten tillsammans med 65 Sport Yacht och Manhattan 55 14–17 september.

Flybridgen på Ocean är mer som en takvåning. De som kliver ombord möts av skjutdörrar från golv till tak på styrbords sida och matchande fönster på babords sida för att ge oavbruten sjöutsikt från för till akter, samtidigt som gästerna njuter av bekvämligheterna även på denna toppvåning. En unik spiraltrappa med minimalistiska trappsteg bidrar till en obehindrad sikt från insidan.

Inner- och uteutrymmena är i superyachtklass. Med infällbara skjutdörrar kan flybridge stängas till helt, något som är nödvändigt i riktigt varma och tropiska länder med värme och fukt. Den enda styrplatsen på yachten är belägen på övre däck, vilket inte har setts på en Sunseeker tidigare. Bredvid förarplatsen finns en L-formad sittplats, matplats och utrymmen för den som vill sola.

Längre akterut på styrbords sida på huvuddäck finns en förlängning av salongen med U-formade sittplatser och en TV med gott om förvaring på babords sida. Förutom den övre salongen finns ett utrymme på övre däck med lösa loungesittplatser och stora panoramaglas för maximal utsikt.

Längst akterut finns en fullt utrustad ”Beach Club” med en hydrauliskt höj- och sänkbar badplattform, dusch, högtalare, grill och Sunseeker X-TEND konvertibla sittplatser.

Motoriseringen är tre alternativ av MAN V12:or på upp till 2 000 hk styck, vilket ger en toppfart på 27 knop. En normal marschfart är dock 10–12 knop, vilket ger över 1 000 M räckvidd.

Fakta Sunseeker Ocean 182

Längd:                              27,10 m

Bredd:                               7,16 m

Djup:                                 1,95 m

Deplacement:                  82 300 kg

Bränsle:                            13 000 liter

Vatten:                              1 500 liter

Hålltank:                           800 liter

Motorer:                            2xMAN V121650 axlar (2×1 650 hk)

2xMAN V12 1900 axlar (2×1 900 hk)

2xMAN V12 2000 axlar (2×2 000 hk)

Toppfart:                           27 knop

Räckvidd:                         1 100 M vid 10–12 knop

Kabiner:                            5

CE-klass:                          B

Info:                                   www.sunseeker.com