23 augusti, 2023

Fjord- och Coronet-klubben möts i Washamnen

”Wasahamnen goes plastic” är ett event som Fjordklubben och Coronet Yacht Club gemensamt arrangerar lördagen 26 augusti i Wasahamnen på Djurgården/Stockholm. Där kommer klubbarna att visa upp ett 60-tal klassiska Fjord och Coronet båtar i alla storlekar.

Coronet och Fjord var under 60- och 70-talet de två i särklass största båtvarven för fritidsbåtar i Europa, både stora modellprogram från små båtar med utombordsmotorer till betydligt större bobåtar.

Coronet symboliserar kvalitet och god smak än i dag och de var spjutspetsen i europeisk båtindustri under 20 år. Storproducent av stilikoner och båten som även inbitna seglare ville ha.

Fjord växte under 70-talet till ett av de största båtvarven i Europa. Fjord förknippas med nyskapande båtar med innovativ design. Båtar som Fjordling 17 idag en kultbåt som förknippas med stora motorer och den stabiliserande vattentunneln, Fjord weekender och även Fjord Dolphin 900 som benämndes som den nya generationens familjemotorbåt i italiensk design, båtar som vars koncept kopierats av båtvarv världen över.

Allmänheten är välkommen att besöka hamnen under dagen för att beskåda dessa klassiska båtar och prata med både ägare och båtexperter i de båda klubbarna.

Programmet för lördagen

Lördag 26/8

Kl 11.00–14.00 Öppnar vi upp bryggorna för allmänheten. Klubbshoppar med personal som kan svara på frågor finns på plats, du hittar dem i tältet nära bryggan.

Kl 13.00 Modellparad i hamnbassängen

Kl 15.00 Fjordling 17 gör entré efter att i eskader kört från Vaxholm

Mer info finns på klubbarnas hemsidor www.fjordboatclub.se och https://www.coronet.nu/