23 augusti, 2023

Alukin 770 – ny modell i helsvetsad aluminium

Nimbus Group presenterar en ny modell under varumärket Alukin på höstens flytande båtmässor. Alukin C 770 är en större uppföljare av modellen C 650 som lanserades förra året, och är en vidareutveckling av tidigare modeller.

Pressmeddelande:

Alukins båtar byggs i helsvetsad aluminium och används för kommersiellt bruk och för fritid. Alukin C 770 är en större syster till modellen C 650 som lanserades 2022. Skrovet har en totallängd på 7,7 meter (ca 25,3 fot). Båtens hytt har fått större rymd, bättre sikt och ett tystare skrov, med möjlighet till flexibel anpassning av sittplatser för upp till åtta personer i hytten. Genom att aktertofterna i hytten byggs i moduler, kan man välja sin önskade konfiguration av sittplatser med stuvutrymmen. I standardutförandet har båten två Grammerstolar med ställbar dämpning och sittplatser i aktersoffan för sex personer. Som ett alternativ kan man välja Grammers stolar för upp till fyra personer, med ytterligare sittplats för två personer i hytten. Som tillval finns exempelvis kylskåp, pentry och bäddsats för enklare övernattning.

Funktion och komfort

I denna modell har man vidareutvecklat ljudisoleringen i skrovet, som består av fyra olika lager av ljuddämpande material i kombination med flytdon, som i en unik kombination ger en tyst och behaglig körupplevelse. I samtliga av Alukins båtar är skrovet och hytten byggda i ett sammansvetsat stycke, vilket bidrar till ett extremt stumt och vridstyvt skrov som främjar båtens styrka och stabilitet vid extrema påfrestningar. Därmed kombineras en hållbar konstruktion av helsvetsad båt i aluminium, med en dämpad ljudnivå som bidrar till hög körkomfort.

Alla plana ytor på däcket är försedda med mönstrad plåt och återvunnen gummimassa som förhindrar halka. Fördäcket är försett med rymliga stuvar för packning och extra stuvutrymmen längs fribordens insida. Akterdäcket avgränsas med ett högt akterskott i midjehöjd mot motorbrunnen, vilket ger en trygg vistelse på akterdäcket och gör det säkert vid tilläggning. Akterskottet hindrar såväl motorljud som vatten att tränga in i hytten vid extremare situationer. Båten har rejäla fribord försedda med halkskyddad plåt och kraftiga grabräcken praktiskt placerade inom räckhåll, så att man kan förflytta sig runt båten tryggt och säkert.

Alukins båtar är från start framtagna för kommersiellt syfte där båtarna används för transporter i alla väder och årstider. Det är många som tilltalas av båtarnas funktionalitet och styrka och idag säljs båtarna även för fritidsbruk till aktiva användare.

Om aluminium

Aluminium är ett av de mest värdefulla materialen att återvinna och kan återvinnas till 100 procent utan att metallen förlorar någon av sina naturliga egenskaper. Det minskar inte bara våra avfallsmängder utan bidrar även till att spara energi för att exploatera och utvinna nya råvaror. Genom att återvinna aluminium besparas ca 95 % av energin som krävs för framställande av ny metall. Cirka 75% av världens aluminium i omlopp från det senaste årtiondet ingår i ett cirkulärt kretslopp, där metallen kan återvinnas om och om igen.