24 augusti, 2023

Orust Sailboat Show med Öppet Varv 25–27 augusti

Den 25–27 augusti är det dags för Orust Sailboat Show med Öppet Varv. Många båtföretag är laddade för att visa de senaste båt- och tillbehörsnyheterna.

En av de rent fysiskt största nyheterna blir Arconas nya flaggskepp, Arcona 50 designad av Jeppesen & Pons. Båten får premiär på Ellös och seglar därefter vidare till Hiswa-mässan i Nederländerna.

Najadvarvet visar sin Najad 451 CC.

Mässan hålls i Ellös på Orust i Hallberg-Rassys hamn. Där visas 22 nya segelbåtar och ett 20-tal begagnade båtar. Här visas även ett tiotal klassiska båtar från Vindö Yacht Club i samarbete med Västkustens träbåtsförening. Ett 50-tal utställare av tillbehör och tjänster finns på plats.

För den som är intresserad av elbåtar blir den här mässan extra intressant. Flera leverantörer erbjuder provkörningar för besökarna på Ellös.

Hallberg-Rassy ska visa sina modeller 340, 400, 40C, 44, 50 och 57 i vattnet. Det blir även förpremiär under byggnation för det nya flaggskeppet Hallberg-Rassy 69. För 30:e året i rad öppnas varvet upp hela mässperioden med över 20 båtar produktion.

Orust Sailboat Show med Öppet Varv: www.orustsailboatshow.se

Foto: Rick Tomlinsson/Hallberg-Rassy Varvs AB.