6 september, 2023

Garmin utökar med nya magnetronradomer

Garmin lanserar två radar till sin magnetronradar-serie GMR xHD3/HD3. De erbjuder bilder med hög upplösning och den senaste plattformstekniken för att ge båtägare, seglare och fiskare extra trygghet ute på vattnet.

Radomerna xHD3 finns i två storlekar, 18” eller 24”, och adderar nya premiumfunktioner för maximal tydlighet och medvetenhet ute på vattnet:

Skanningsmedelvärde – för första gången i Garmins magnetron-radomer – för att filtrera bort sjöekon och störningar, vilket förbättrar visningen av konsekventa objekt.

Målstorlek optimerar objektets form på skärmen i alla skalor genom pulsexpansion och teknologi för bearbetning av vinkelobjektsstorlek.

Sanna ekospår Ett historiskt spår från båtar visas på skärmen, vilket tar bort effekten från relativ rörelse så att du snabbt kan identifiera rörliga objekt och eventuella kollisionsrisker. Rotationshastighet på upp till 60 rpm ger snabbare omritningshastighet vilket ger snabbare måluppdateringar på din multifunktionsdisplay (MFD).

xHD3 and HD3 Magnetron Dome Radar Lifestyle Photography

Den som fiskar med xHD3-serien kommer att uppskatta den förbättrade funktionen auto bird gain som hjälper till att upptäcka fågelflockar på vattenytan där sannolikt även betesfisk finns. Den är också tyst och pålitlig och ger mindre störningar.

De tåliga radomerna i xHD3-serien är särskilt framtagen för mindre båtar och segelbåtar och erbjuder en rotationshastighet på upp till 60 rpm, det förbättrar omritningshastigheten och ger snabbare måluppdateringar och en tydligare bild. Ta del av tydlig, högupplöst bildkvalitet och en räckvidd på upp till 48 sjömil. Med MARPA-teknologi kan du spåra objekt och hålla koll på potentiella kollisionshot1, förbättrad auto gain för automatisk justering av nivåer till optimala inställningar för hamnar, nära kusten och bort från kusten på öppet vatten.

Radomerna GMR 18 xHD3 är tillgängliga nu och har ett rekommenderat cirkapris på 30 899 kr och GMR 24 xHD3 har ett rekommenderat cirkapris på 41 399 kr.  GMR 18 HD3 i serien ingår i serien och erbjuder högpresterande scanning till ett lägre pris. Den har ett rekommenderat cirkapris på 26 699 kr. Räckvidden är 20–36 sjömil.

Info: www.garmin.se