19 september, 2023

Navico Groups Revolutionary Fathom e-power system

Navico Group visade upp sitt nya integrerade system för eldistribution och övervakning på Cannes Yachting Festival. Det nya systemet heter Fathom e-power och är en helt integrerad lösning.

Fathom e-power hanterar energilagring, kraftomvandling samt digital övervakning och kontroll för marin- och husbilssektorerna. Systemet gör det möjligt att genom mer batterikapacitet och effektiv hantering av elsystemet kunna vara utan laddning under längre tid. Systemet eliminerar även buller och vibrationer, det vill säga sådant som tidigare var förknippat med generatorkörning.

Genom ett intuitivt användargränssnitt kan båtägaren enkelt övervaka och kontrollera elsystemet via multifunktionsskärmar och smarta mobila enheter. Systemet hanterar 12V, 24V och 48V och är designat för att sömlöst integreras i ett brett utbud av båtar.

Fathom-systemet kan också integreras sömlöst med Mercurys motorplattformar för att ladda båtens litiumjonbatterier. Detta görs genom en valfri dual-mode 48V/12V generator som kan ställas in manuellt av användaren

Info: www.navico.com