19 september, 2023

Svensk elmotor vann DesignEuropa-priset

Den elektriska båtmotorn RemigoOne är den första nautiska produkten som någonsin tilldelats DesignEuropa-priset av Europeiska Unionens kontor för immaterialrätt – EUIPO.

I år mottogs nästan 700 bidrag från hela Europa, som visar det allra bästa inom design. Konkurrensen har hård, men juryn ledd av franska designern Isabelle Vérilhac valde ut Remigo som den segrande designen.

RemigoOne är en helt ny och unik integrerad universell och lätt elektrisk utombordsmotor, designad av den unga slovenska designern Ajda Bertok. RemigoOne har redan vunnit flera priser men DesignEuropa-priset är det mest prestigefyllda:

  • DAME Design Awards METSTRADE – Särskilt omnämnande 2021
  • Green Product Award – Vinnare 2023
  • MUVE Yacht Project vid Salone Nautico Venezia – Hedersomnämnande 2021
  • Made in Slovenia – Utvald för designexcellens 2022
  • B.I.G. Awards – Vinnare 2022
  • Golden Manus-priset 2023

Vinnaren i SME-kategorin

RemigoOne korades till vinnare i kategorin små- och uppstartsföretag. RemigoOne är en elektrisk utombordsmotor för båtar och segelbåtar som verkligen har tagit design till nya höjder. Motorn är designad av Ajda Bertok för det slovenska företaget Remigo och är lätt och enkel att transportera och använda, även för de utan nautisk kunskap. Den tillverkas i Slovenien och är lämplig för alla typer av båtar upp till 1 500 kg. Designen styrs av innovation och hållbarhetsprinciper. RemigoOne imponerade på juryn med sin kompakta och användarvänliga design, utsläppsfria motor och den innovativa tekniken bakom produkten.

Marko Vrtovec, grundare och VD för Remigo:

– DesignEuropa-priset är ett stort erkännande av vårt banbrytande arbete med att designa RemigoOne. Vår första produkt; den kompakta utombordsmotorn är helt baserad på användarnas förväntningar: hur en idealisk utombordsmotor skulle se ut och hur den skulle fungera. Vi satte upp målet att skapa världens mest användarvänliga utombordsmotor som alla kan använda. Med tanke på expertjuryers reaktioner och våra kunders entusiasm tror vi att vi har uppnått målet.

Torkel Hallander, en av grundarna till Moory:
– Vi är otroligt stolta över att erbjuda RemigoOne till våra kunder – en revolution inom nautisk innovation. Med kombinationen av kraftfull prestanda, det integrerade lithiumbatteriet och den supermoderna designen är den optimal för gummijollar och segeljollar. Den kombinerar elegant design med toppmoderna funktioner, vilket gör den till en fin och viktig del av vårt sortiment och uppskattas av de kunder som verkligen vill ha det bästa.

Info: https://www.moory.se/magazine/remigoone-vann-designeuropa-priset/