14 november, 2023

Torqeedo avslöjar nästa generations elektriska utombordare

Med fler än 250 000 Torqeedo-drivsystem på marknaden introducerar Torqeedo sin senaste nyhet. Sedan 2005 har fler än 100 000 Travel-motorer sålts över hela världen och nu kommer efterföljaren med upp till 1 600 W effekt.

Den nya Travel-familjens modulära design erbjuds till att börja med i fyra olika paket:

Äventyrspaketet kombinerar ett 1 100 W Travel och ett 1 080 Wh batteri med ett monterings- och styrsystem. Bra för till exempel kajakfiskare.

Essentialpaketet är den ursprungliga motorn i ny version. Även den kopplar ihop en effektiv 1 100 W utombordsmotor med ett 1 080 Wh batteri.

Rangepaketet ersätter ett batteri med högre kapacitet (1 425 Wh) för den som vill tillbringa hela dagen på sjön.

Power Package driver enkelt fram större båtar med sin kraftiga 1 600 W direktdrivna motor och 1 425 Wh batteri.

Beroende på vilket paket man väljer kan en mängd laddnings-, propeller- och tillbehörsalternativ kombineras.

Den medföljande laddaren på 180 W halverar laddningstiderna och en bakgrundsbelyst, fullfärgsskärm tar Torqeedos intuitiva användargränssnitt med inbyggd GPS-beräknad realtidsräckvidd och körtid och gör det ännu lättare att läsa. TorqLink, Torqeedos avancerade kommunikationsprotokoll, Bluetooth och WiFi är inbyggda så att ägare kan ansluta med Torqeedos nya smartphone-app, TorqView.

Appen möjliggör en mängd nya funktioner, inklusive kartor, reseloggar och trådlösa uppdateringar. Nu kan motoruppdateringar utföras var som helst där det finns en internetanslutning, vilket innebär att Travel alltid är uppdaterad, säker, pålitlig och effektiv. Torqeedo-ägare kan också välja att låta Torqeedo och dess auktoriserade servicecenter samla in systeminformation för att ge den snabbaste och mest effektiva service- och underhållsupplevelsen.

Med steglöst variabel hastighet och styrreglage underlättar den nya och förbättrade rorkulten dockning och sjösättning med sin mycket exakta, fällbara och anpassningsbara design. Ändra riktning framåt och bakåt, öka eller minska friktionen och använd till och med stående. För båtar med rattstyrning kan Power Packages Travel XP beställas som en fjärrmodell för att ansluta till standard Teleflex-styrning. Den nya, 90-graders tilt-utrustade akterspegelmonteringsdesignen gör att man kan höja motorn helt ur vattnet och den nya 3-stegs rotationskontrollspaken gör det enkelt att välja mellan fast styrning, +/- 60-graders styrning och 360-graders, helt vridbar styrning.

Den nya Travel-familjen med rena båtprodukter och tillbehör kommer att finnas tillgänglig i början av 2024.