29 november, 2023

HALO 5000 – första IMO-godkända solid-state radar för kommersiella marknaden

Simrad Marine Electronics har lanserat den första solid-state radar för den kommersiella marknaden. HALO 5000 är designad för att ge överlägsen överblick för kommersiella fartyg, lägre ägandekostnad och flexibel installation.

HALO 5000 har 130 W pulskompression med utmärkt sikt under alla förhållanden. Målspårningen tillåter användare att automatiskt övervaka tusentals radarmål inom en zon på 24 nautiska mil och visa 100 av dessa mål på skärmen samtidigt. Dessutom inkluderar den nya radarn ett anpassat pulssystem, en Advanced Performance Monitor-enhet och avancerade tekniska manualer som gör att den möter och överträffa IMO-kraven.

HALO 5000 har betydligt lägre ägandekostnader än traditionella magnetronradar. Den toppmoderna, kompakta designen och förenklade kontakter säkerställer tillförlitlighet, tillgänglighet och servicebarhet under hela livslängden. HALO 5000 har en bred kompatibilitet tack vare sin modulära design, som gör att den sömlöst passar in i befintliga Simrad R5000-system med full IMO/SOLAS-överensstämmelse.

För första gången är HALO 5000 tillgänglig med både 4-fots och 6-fots antenn. Den finns med valbart 22 eller 44 RPM-hastigheter på antingen 24 VDC eller 230 VAC strömförsörjning. HALO 5000 kommer att säljas som en del av R5000 radarsystem.

Nyckelfunktioner hos HALO 5000 inkluderar:

 Fullt IMO/SOLAS-kompatibel

 130W X-band pulskompressionsradarsensorer

 Räckvidd upp till 48 nautiska mil

 Lätt 4-fots och 6-fots antennalternativ

 Inbyggd Advanced Radar Performance Monitor

 Högkvalitativ växellåda för vindhastighet upp till 100 knop

Info: www.navico-commercial.com