29 november, 2023

Nimbus Group börjar producera Nimbusbåtar i USA

Nimbus Group kommer att inleda lokal produktion av båtar av varumärket Nimbus i Nordamerika. Tillverkningen kommer att ske i EdgeWater Power Boats befintliga produktionsanläggning i Edgewater, Florida, som ingick vid förvärvet av EdgeWater tidigare i år.

Anläggningen i Florida har sedan förvärvet uppdaterats för att klara en ökad produktion. Med start i februari nästa år kommer initialt båtar av modell Nimbus T8 (bilden) att produceras där i anslutning till att modellåret 2025 produktplaneras.

Lokal produktion av båtar av varumärket Nimbus är ännu ett steg i Nimbus Groups strategiska satsning på försäljning av premiumbåtar på den viktiga marknaden i Nordamerika. Den nordamerikanska motorbåtsmarknaden är världens i särklass största och svarar för cirka hälften av världsmarknaden.

Nimbus Group har en uttalad tillväxtstrategi där en ökad satsning på den nordamerikanska marknaden samt premiumbåtar utgör centrala delar. För det tredje kvartalet i år rapporterade Nimbus Group en organisk försäljningsökning av premiumbåtar med 19 procent samtidigt som orderboken i Nordamerika ökade till rekordhöga 550 Mkr, motsvarande 58 procent av den totala orderboken.

– Att nu även inleda en lokal produktion av båtar av varumärket Nimbus är ett naturligt nästa steg i vår ökande satsning på den viktiga nordamerikanska marknaden, säger Jan-Erik Lindström, vd för Nimbus Group.