15 december, 2023

Hållbarhetsoffensiv för båtfolk på blue innovation dock by boot Düsseldorf

Nästa år kommer boot Düsseldorfs hållbarhetsarbete att få en kraftig start. Under de nio mässdagarna – 20 till 28 januari 2024 – kommer allt vid den särskilda scenen med ”blue innovation dock” i Hall 10 att kretsa kring innovativ teknik, alternativa drivningar och material samt hållbar förvaltning av småbåtshamnar och båtplatser.

Ett antal europeiska och nationella beslutsfattare kommer också att vara med. Vid öppnandet 20 januari finns bland andra Dieter Janecek, samordnare för den tyska federala regeringen för sjöfartsekonomi och turism, och Kestutis Sadauskas, biträdande generalsekreterare för maritima frågor vid Europeiska kommissionen, på plats. Programmet inleds med en paneldiskussion om ämnet ”Mission Net Zero: Reducing the Environmental Footprint of Boating” och politikernas och branschens åsikter om detta.

En annan höjdpunkt är Pitching-tävlingen 23 januari, där nystartade företag presenterar sig för en panel av investerare och branschexperter på samma sätt som i ”Draknästet” på TV. Den vinnande startupen belönas med en gratis monter på boot Düsseldorf 2025.

I år lanserar detta unika miljöforum partnerskap med Beneteau och San Lorenzo.

– Båda företagen anses vara pionjärer och innovationsdrivande i branschen. De var redan huvudsponsorer vid debuten 2023 och vi är mycket spända att se vilka innovativa projekt de kommer att presentera oss för 2024, säger boot Director Petros Michelidakis.

Michelidakis råder besökare att registrera sig och därmed säkra en plats. Deltagande i de högklassiga föreläsningarna ingår i entrébiljetten. Platser kan bokas på: https://www.boot.com/bid_form_EN

Under de två helgerna av boot Düsseldorf 2024 kommer programmet att rikta sig till såväl fackbesökare som privata båtägare och vattensportsentusiaster. Den kommer också att bjuda in åskådare för att ställa frågor till föreläsarna på plats. Den 20 januari kommer samtalen att kretsa kring elektrisk drivning för båtar samt utveckling och användning av hållbara bränslen.

– Våra utställare är mycket engagerade i att erbjuda sina kunder hållbarhetslösningar. Jag är mycket nöjd med att vi har lyckats få med politiker också för vattensportens intressen. Med detta har vi – tillsammans med European Boating Industry – etablerat en väl fungerande länk mellan branschen och politiska beslutsfattare i EU, säger Petros Michelidakis.

In der Halle 10 lockt das neue „blue innovation dock“ (bid), eine Bühne mit Diskussionsforum für Themen rund um die Nachhaltigkeit in der Bootsproduktion, dem Bootssport und der umweltgerechten Ausrichtung von Bootshäfen und großen Marinas. An allen neun Messetagen geben sich die europäische Spitzenpolitik, die herstellende Industrie, Marinabetreiber und internationale Verbände die Klinke in die Hand. Visionen und konkrete Umsetzungen für den Wassersport stehen auf dem bid im Fokus. Das Programm des bid koordiniert der Verband der European Boating Industry (EBI).
––
Die boot Düsseldorf ist seit 54 Jahren der Heimathafen und der Motor für den internationalen Wassersport. Sie bietet vom 21. bis 29. Januar 2023 Bootssport in allen Facetten und hat die Topmarken an Bord. Sowohl Segler als auch Motorbootfahrer finden hier vom Einstiegsbötchen und der Jolle bis zur Luxusyacht ein umfassendes Angebot. Auch Tauchen, Surfen, Paddeln oder Angeln stehen auf der boot im Fokus. Mit den innovativen und technisch ausgefeilten Produkten der Aussteller ist die boot die internationale Innovationsplattform ihrer Branche und jedes Jahr im Januar das Startsignal in die neue Wassersportsaison. Das umfassende touristische Angebot zum Urlaub und Sport auf, am und im Wasser der „Destination Seaside“ lockt alle Menschen, die ihre Freizeit am Meer, an Flüssen und Seen verbringen wollen. Attraktive Bühnenprogramme mit interessanten Interviewpartnern aus der Branche, neueste Trendsportangebote und ein hochkarätiger Mix aus Workshops und Meetings sowohl für den Freizeitsportler als auch für Experten machen die Messe weltweit einzigartig. Damit ist die boot Düsseldorf sowohl für die wassersportbegeisterte Familie als auch für internationale Fachleute 2023 wieder die erste Adresse.