15 december, 2023

Nedräkningen har börjat för världens största inomhus båtmässa: boot Düsseldorf 2024

Världens största båtmässa är snart redo för att öppna portarna. På mässan, som arrangeras från 20 till 28 januari 2024, finns över 1 500 utställare från 65 länder och nästan 1 100 båtar och större yachter.

boot Düsseldorf 2024 bjuder på ett enormt utbud av allt som rör båtlivet på totalt 220 000 kvadratmeter i 16 mässhallar.

– boot 2024 kommer att vara en uppvisning av superlativ. Vi har flera spektakulära världspremiärer av motorbåtar och segelyachter ombord. Totalt kommer nästan 1 100 båtar att visas upp på mässan, säger boot Director Petros Michelidakis.

Superboat Hall 5 är unik i världen och är en av de avdelningar som växer mest. Även lyxyachterna i Hall 6 är riktiga dragplåster.

Men det är för det stora utbudet av båtar i alla storleks- och prisklasser som de flesta besökarna kommer till bod Düsseldorf. Utbudet i segelhallarna 15 och 16 med de internationella marknadsledarna inom seglingsbranschen är överväldigande. Största båt på mässan i januari blir svenskbyggda Hallberg-Rassy 69 (bilden nedan), som får världspremiär i Düsseldorf.

– De andra båthallarna 1, 3, 4, 7a och 9 är också fyllda till brädden med båtar, yachter och tenderbåtar, säger Michelidakis.

från 20 till 28 januari 2024. Ett fyrverkeri med innovationer, idéer och action kommer att tändas vid läktarna, scenerna och praktiska aktiviteter under nio dagar av mässan.

Destination Seaside i Hall 13 och 14 lockar besökare med leverantörer från världens olika vattensportområden. Till exempel Egypten, Indonesien, Kroatien, Mauritius, Trinidad och Tobago eller Cypern bjuder in besökare att drömma om den kommande semesterperioden. Välkända charterleverantörer visar sina utbud.

Dykning och allt som har med undervattensvärlden att göra visas i dykhallarna 11, 12 och norr om hall 13.

Segelyachter och båtar ligger i hall 15 och 16. De viktigaste globala aktörerna är alla med, liksom nykomlingar och innovativa startups. Totalt nästan 100 tillverkare.

Familjer med mindre barn kan å andra sidan njuta av en stund på en lugn kanottur genom en skogsmiljö i kanadensisk stil i Paddlingens värld eller se de klassiskt vackra båtarna i Classic Forum i Hall 14.

Biljetter köper man enklast och billigast på nätet. Onlinebiljetter för boot.club-medlemmar kostar från  19,00 Euro. Biljetter på plats i biljettkontoren kostar 29,00 €.

Info: www.boot.com

Filmszenen aus den Hollywood-Komädien der 60er Jahre tauchen vor dem geistigen Auge auf und Fans der Oldtimer-Yachten geraten ins Schwärmen. Das Classic Forum auf der boot hat wieder echte Schätzchen zu bieten. Die Rio „Espera Ta“ aus dem Jahr 1960 oder die Boesch „Acapulco Sport 590“ lassen von romantischen Törns im Mittelmeer träumen. Beide können auch in der Maritimen Versteigerung am 25. Januar um 11:00 Uhr ersteigert werden. | Film scenes from the Hollywood comedies of the 60s appear before the mind’s eye and fans of vintage yachts go into raptures. The Classic Forum at the boot once again has real treasures to offer. The Rio “Espera Ta” from 1960 or the Boesch “Acapulco Sport 590” make you dream of romantic cruises in the Mediterranean. Both can also be purchased at the Maritime Auction on 25 January at 11:00 am.