2 januari, 2024

Fortsatta goda vindar för ”Fair Lady” efter framgångsrik renovering

Fair Lady är en motoryacht på 37 meter (121 fot) som byggdes 1928. Yachten har nu uppdaterats grundligt samtidigt som den har behållit sitt klassiska utseende tack vare hennes ägare och det skickliga teamet på Huisfit i Nederländerna.

Världens rikaste båtägare satsar inte enbart på extrema motoryachter och gigantiska segelbåtar. Det finns fortfarande de som satsar på klassiskt vackra båtar, vilket den påkostade renoveringen av Fair Lady är ett bevis för.

Huisfit, som är Royal Huismans dedikerade division för ombyggnad, ombyggnad och förnyelse, erbjuder ett omfattande utbud av tjänster till för superyachter. Företagets huvudkontor är beläget i Amsterdam med tre uppvärmda huvudhallar och djupa havsvattenkajer för arbeten när yachterna ligger i sjön.

När den nya ägaren till Fair Lady köpte henne 2021 imponerades han av hennes klassiska linjer och skönhet. Samtidigt var han ivrig att njuta av sin första säsong ombord för att se till att vintageyachten fungerade bra och var säker till sjöss. Huisfit kunde tillhandahålla alla önskade och nödvändiga uppgraderingar i två faser under två på varandra följande vintrar under lågsäsong.

Fair Lady anlände till Huisfit i november 2021 för fas ett, som inkluderade skrovreparationer, skrovmålning och lackreparationer samt underhåll av huvudmotorerna, generatorerna och stabilisatorerna. Kylvattensystemet byttes ut och tankarna rengjordes och reparerades. Inredningsarbetet omfattade en helt ny huvudsalong, pentry och skafferi med uppdaterade utrustningsinstallationer. Gästhytterna rustades upp och nya mattor lades in. Allt detta slutfördes enligt tidtabell på bara tre månader, så att ägaren inte skulle behöva missa vår- och sommarsäsongen 2022.

I september 2023, efter ägarens första säsong ombord på sin delvis renoverade yacht, återvände han Fair Lady till Huisfit för fas två. Under denna period uppdaterades maskinrummet och de dubbla Gardener huvudmotorerna renoverades, nya generatorer installerades och yachten fick nya stabilisatorer. Dessutom gjordes ytterligare reparationer på hennes skrovbeläggning, vilket krävde ytterligare skrovmålning. Kronan på verket var en helt ny brygga.

Fakta Fair Lady

Byggare:                               Camper & Nicholsons Shipyard, U.K.

Sjösättningingsår:                1928

Ombyggnadsvarv:               Huisfit av Royal Huisman, Amsterdam

Konstruktion:                        Stålskrov, överbyggnad av trä

Längd:                                   37 m / 121 ft

Bredd:                                    6 m / 20 ft

Djupgående:                         3 m / 10 ft