2 januari, 2024

Världspremiär för Invictus TT420S på boot Düsseldorf 2024

Den nya utombordarversionen av Invictus Yacht TT420S gör sin debut på boot Düsseldorf. I stället för inombordare med två Volvo Penta D6 dieselmotorer med 440 hk vardera har det italienska båtmärket valt en konfiguration med trippel Yamaha utombordsmotorer à 350 hk.

Utombordarversionen lanseras utan badplattform, men båten har fått desto större innerutrymmen. en elimineras. Bland annat finns det nu plats för ett stort förvaringsutrymme som kan hysa en jolle på upp till 2,10 meter.

Den strama designen i denna 42-fotare är designade av Christian Grande. Profilen har i stort samma linjer som hos den större TT460 (vinnare av Design Innovation Award 2020) och kännetecknas av en stor vindruta som passar in i en hardtop i kolfiber.

Däcket är lättillgängligt med breda sidodäck och kan även förvandlas till solutrymme. Midskepps finns fällbara bord och en rymlig dinette. Den som vill ha extra stora utrymmen kan välja till utfällbara sidoplaneler.

Internt har Christian Grande valt en open space-lösning. Båtens salong har U-formade roterande soffor, som kan förvandlas till en dubbelsäng. Akterut finns en hytt med separata sängar. Här finns också ett stort badrum med separat dusch.

Info: https://www.invictusyacht.com/