25 januari, 2024

Nytt 24 m flaggskepp från Zeelander

Zeelander från Nederländerna presenterar de första bilderna på ett nytt flaggskepp. Den 23,9 m långa båten med för Zeelander typiska linjer är byggd för en toppfart på 38–40 knop.

Den helt nya Zeelander 8 är en utveckling av de mindre Zeelander-modellerna. Den har samma prestanda och samma höga finish som har hjälpt till att ge varumärket ett bra rykte.

De eleganta skrovlinjerna i kombination med en överbyggnad som stämmer väl överens med den övriga designen ger båten en exklusiv stil. Faktum är att det knappast finns någon rak linje på exteriören. Designen är ändå tidlös med en klassisk utstrålning.

Trots längden på 23,9 m ö a ser hon likadan ut som sina mindre systrar, så mycket att det är svårt att se skillnad på renderingarna. Fullständiga detaljer om hur Zeelander har utnyttjat den extra volymen som det långa och 6,4 m breda skrovet ger är ännu inte offentliga. Det som är klart är att båten erbjuds med tre dubbelhytter för gäster och plats för upp till tre i besättningen. Yachten kommer att ha få ett innovativt drive-in tendergarage, samma som det system som utvecklats för Zeelander 6 och 7.

Varvet har arbetat hårt med ljud- och vibrationsdämpning i den nya designen. Båten ska därför klara att köra i höga farter med en innervolym på mycket låga 72 dBa, även vid 38–40 knop.

Zeelander Yachts sortiment omfattar nu fyra modeller: Zeelander 5, Zeelander 6, Zeelander 7 och Zeelander 8. Den första Zeelander 8 kommer att levereras sommaren 2024.

Info: www.zeelander.com