24 januari, 2024

ePropulsion lanserar elektrisk utombordare på 500 W

En av de mindre nyheterna på Boot Düsseldorf var denna lilla elmotor från ePropulsion. Med en effekt på 500 W passar den bra för mindre jollar och små båtar.

eLite är den minsta modellen hittills från ePropulsion. Den har en nominell effekt på 500 W och väger bara 6,7 kg, exklusive fästet. Priset är från cirka 12 000 kr.

Liksom många elmotorer har eLite maximal effekt i ett boostläge på 750 W.

Montering och förvaring av den här lilla motorn är både enkel och smidig tack vare ett snabbkopplingssystem med ett klick. Inga elektriska anslutningar eller verktyg behövs. Användaren kan enkelt lyfta på eller ta av motorn för laddning eller underhåll samtidigt som den hålls fast på ett säkert sätt av ett klämfäste.

eLite har även justerbar rigglängd, vilket är bra för att kunna anpassa den till olika båtar. den kan också justeras för olika vinklar för trimning och tilt.

En digital kontroll med display ger information om batterinivå, uteffekt, systemstatus och varningar. eLite finns med flera laddningsalternativ, inklusive 110/220V AC, 12V DC och solenergi. Dessutom har den en USB-C utgång för att ladda och driva andra elektriska enheter. Motorn är IP67 vattentät och designad för att motstå tuffa marina förhållanden med ett hölje av aluminiumlegering. Inbyggda säkerhetsfunktioner omfattar en magnetisk nödstoppsbrytare.