31 januari, 2024

Elbåtstillverkaren X Shore lanserar ny dykmodul

Elbåtstillverkaren X Shore lanserade en ny dykmodul på Boot Düsseldorf – X Shore T-Top.

Dykmodulen breddar användningsområdet för X Shores båtar. den fungerar bra för till exempel professionella dykare, fiskodlingar, kustbevakning, turism och andra maritima yrkena. Toppen kan monteras på befintliga X Shore-modeller som X Shore PRO och Eelex 8000.

– Våra elbåtar vänder sig till en mängd olika applikationer och industrier eftersom vi ständigt utökar tillgängligheten till vår banbrytande teknik. Vi ska tillverka elbåtar till nyckelaktörer för att minska koldioxidutsläppen i transporter och vi tror att varje sektor bär ansvaret för att snabbt minska utsläppen, säger X Shores vd René Hansen.

– Eftersom vi ligger i framkant av den världsomspännande övergången till elbåtar är vi stolta över vår roll i denna globala omställning. X Shore erbjuder en tyst och utsläppsfri båtupplevelse som är ett med naturen.

PRO T-Top bygger på X Shores beprövade 8 m långa plattform som har använts runt om i världen i flera år. Byggd med X Shores senaste smarta teknologi, hållbara metoder och rena skandinaviska design, kommer X Shore PRO T-Top att utvecklas och tillverkas på X Shore Industries 1 i Nyköping. Båtarna byggs på beställning, enligt kundens önskemål.

Fakta X Shore PRO

Längd:         8 m

Bredd:          2,6 m

Djup:            0,85 m

Motor:          170 kW (Eelex 8000)

Batteri:         126 kWh

Info:              www.xshore.com