31 januari, 2024

Många premiärer på Båtmässan i Göteborg 3–11 februari

Båtlivets första vårtecken är Båtmässan i Göteborg. I år med över 300 båtar på mässgolvet, vilket är en ökning från ifjol. Båtmässan hålls 3–11 februari på Svenska Mässan.

För besökarna blir det som alltid en rad premiärer och även en del båtmärken som återkommer till Båtmässan. HR Boats, Askeladden, Micore, AMT, Grandezza, Yamarin, Saxdor, Hwila, Sandström och Nordkapp är bara några av de båtmärken som finns representerade i år.

Nimbus Boats, med huvudkontor i Göteborg, finns på plats med en av sina största båtar, den helt nya Nimbus W11.

Förra året fanns inte Volvo Penta med bland utställarna, men i år de tillbaka.

– Vi har flera premiärer på Båtmässan. Bland annat nya Askeladden C97 plus ytterligare en Askeladden på cirka 9 m som visas för första gången i Göteborg. Honda är en av de utställare som återkommer med en monter tillsammans med Micore som har sex nya båtar, säger Jacob Ryder, affärsansvarig för Båtmässan.

– Vi har fler båtar än förra året på plats. Totalt blir det lite över 300 båtar.

För första gången har svenska mässbesökare möjlighet att se Brunswicks nyheter Navan C30 och S30. De visas av Harry Hansson Marincenter, som även ställer ut Sargo 28 och Sargo 31.

Järnbröderna är av tradition ett stort och viktigt inslag på Båtmässan med sin cirka 500 m2 stora monter, där det som vanligt blir livemusik på egen scen och många båtar. De har även båtar från BRIG med sig.

Bland tillbehörsutställarna är det lite glesare än vanligt. Biltema finns dock med liksom Sleipner och Frigus.

– En av nyheterna är att vi kommer att ha Dykmässan i E-hallen under den andra helgen. Den delen är avstängd de första sju dagarna. Dykmässan har ett 50-tal utställare och några tusen besökare. Även fiske finns med i form av prylutställare, säger Jacob Ryder.

Båtmässan har många skojiga aktiviteter för de yngre besökarna. Bland annat ”Båtmässans lilla skepparexamen”, där de unga får lära sig grunderna i sjövett efter att ha gått en del stationer.

Info: https://batmassan.se/

Skvader Media – Photographer: Rickard Olausson

Båtmässan hålls 3–11 februari på Svenska Mässan.

Askeladden C91 får svensk premiär i Göteborg.

Nimbus Nimbus W11.