13 februari, 2024

Realtidsekolod för fiske på djupt vatten

Garmin Panoptix PS70 är det senaste tillskottet till deras prisbelönta serie av ekolod i realtid. PS70 drivs av ekolodsteknologin Garmin RapidReturn och ger en realtidsbild av vad som finns under vattenytan, på ett större djup än någonsin tidigare. Det är det snabbaste realtidsekolodet på djup ned till 300 m som finns på marknaden. Det ger en smidig videoliknande bild som uppdateras med minst 10 bilder per sekund – 6 till 8 gånger snabbare än den ledande konkurrenten på 300 m djup.

Med en effektutgång på 800 W får fiskare med PS70 en starkare genomträngning genom vattnet. Det finns fyra unika ekolodslägen som enkelt kan justeras så att de passar ett stort urval stort antal olika sätt att fiska.

  • LiveVü Down – Se små betesfiskar och större fiskar i realtid på djup ned till 300 meter under båten med en 120 grader bred stråle som täcker en stor del av vattnet.
  • Traditionellt ekolod – Tydliga fiskbågar med en fantastisk målseparation visar vad som finns under båten.
  • Triple-Beam – Få en delad bild med traditionellt ekolod från tre håll och ekolodsresultat från babord och styrbord samt objekt direkt under båten på en lättförståelig traditionell ekolodssida. Anpassa strålvinkeln för att justera de tre kolumnerna av ekolodsdata.
  • RealVü 3D Historical – Historisk scanningteknologi hjälper dig hitta fisk och skapa en karta över havets botten då båten kör. Här visas hela vattenkolumnen i 3D, från boten upp till ytan och med all fisk däremellan. Funktionen True Motion 3D för ekolodsekon följer båtens kurs över grund.

Genomskrovsgivaren PS70 är i rostfritt stål och är också utrustad med bildstabilisering som gör det möjligt att kontinuerligt justera strålbredden för att kompensera båtens rörelser så att du som fiskar får en stabil ekolodsbild även i tuffare förhållanden.

PS70-givaren kan monteras infälld eller fickmonterad. Den finns tillgänglig nu till ett pris på 68 899 kr.

Info: www.garmin.se