14 februari, 2024

Tohatsu och Ilmor i samarbete om elektrisk utombordare på 6 kW

Tohatsu lanserar en elektrisk utombordsmotor på båtmässan i Miami i samarbete med motortillverkaren Ilmor Marine.

Tohatsu Corporation (grundades 1922) är den äldsta japanska utombordsmotortillverkaren med en historik som sträcker sig över mer än ett sekel. Företagets inleder ett samarbete med Ilmor Marine, som tillverkar marinmotorer och andra högpresterande tekniska lösningar. Det är ett strategiskt samarbete som ska kombinera Tohatsus kunnande inom marina utombordare och Ilmors tekniska skicklighet.

Sedan Ilmor, som grundades 1984, gick in i den marina industrin 2001 har företaget blivit känt för sina marina framdrivningssystem. Deras motorer används av flera båttillverkare, till exempel MasterCraft, Formula och Aviara.

Tohatsu och Ilmor ska skapa en serie elektriska produkter som ”kommer att sätta en ny standard”. Den första motorn som presenteras är en 6 kW utombordare. Den har integrerad tilt och trim, en pekskärm med mätare för styrsystemet och flera olika tillbehör och utväxlingar.

De första produkterna kommer att lanseras på de amerikanska, kanadensiska och europeiska marknaderna 2024.