16 februari, 2024

Mercury introducerar Joystick Steering för singelinstallationer

Mercury Joystick Steering för båtar med en motor är avsett för Mercury Verado med V8, V10 och V12 utombordare motorer från 250 till 600 hk. Nyheten presenterades på Miami International Boat Show i Miami Beach, Florida.

Det innebär att Mercury har en fullständig serie med joystickstyrning till sina motorer, oavsett om det är utombordare, sterndrives eller inombordare.

Joystick-styrning gör det mycket enklare att hantera båten. Med intuitiva reglage kan man enkelt gasa och styra båten med en hand i stället för att använda båda händerna för att gasa, växla och styra under låghastighetsmanövrar som tilläggning. Det ger också en mer precis kontroll över båtens framdrivning.

Den nya joysticken har en elegant design utan fysiska knappar. Den har både proportionell rörelse framåt och bakåt och vridfunktionen med exakt, intuitiv styrning.

Joysticken är integrerad med en kompatibel multifunktionsdisplay (MFD) som innehåller GPS och Mercury SmartCraft Connect, vilket också erbjuder autopilotfunktioner. När kursfunktionen är aktiverad kan båtföraren göra 1- eller 10-gradersjusteringar av kursen på MFD eller 10-gradersjusteringar genom att vrida joysticken.

Mercury Joystick Steering för singelstallationer blir tillgänglig från och med 15 april.