5 mars, 2024

Sail Yacht Societys årsbok – ”Våra klassiska segeljakter”

Mars innebär inte bara båtmässor och förberedelser inför sjösättningen, det är också den tid på året då Sail Yacht Society presenterar en ny årgång av ”Våra klassiska segeljakter”.

Pressmeddelande:

Boken är tidlös. Den gör sig lika bra på soffbordet som i skeppsbiblioteket eller som present. ”Våra klassiska segeljakter” väcker drömmar, är lämplig att konsumera i små doser och räcker länge.

Årets upplaga är på 323 fullmatade sidor. Den innehåller beskrivningar av föreningens 220 klassiska segeljakter plus berättelser av medlemmarna och lite annat smått och gott.

Magnus skriver om försöket att slå Trumfens 70 år gamla rekord på sträckan Sandhamn-Helsingfors. Vi får läsa om våndorna inför Princess Svanevits passage under Stockholms broar med en mast som är någon meter högre än vad sjökortet anger som seglingsfri höjd.

Per-Ola berättar om hur det är att byta till elmotor och så får vi veta hur det gick för föreningens äldsta båt, kuttern Edda från 1886, i Stadshusregattan och på det betydligt tuffare Saltkråkan Race i oktober.

Från Tyskland kommer en rapport om vår nygamla medlem Talisman som efter ett olycksaligt blixtnedslag och efterföljande brand återuppstått i ett vackrare skick än någonsin.

Det blir långsegling från Onsala till Höga Kusten med Ö8:an Hera plus en dramatisk skildring av sommarens Gotland Runt där alla klassiker bröt. Och nästan alla plastbåtar.

Slutligen får vi veta hur tankarna gick när 40:an Wind fick ny botten och ny rigg. Lyckades Jaokim skapa en lätthanterlig semesterbåt som samtidigt presterar på kappseglinsbanorna?

Om du vill ha ett eget exemplar att pryda soffbordet med går det att beställa boken från SYS hemsida för 290 kronor inklusive porto. Eller så kan du bli medlem så får du både årsboken och tre nummer av Segeljakten i brevlådan.

Info: www.sailyachtsociety.se