6 mars, 2024

Allt för sjön i Älvsjö – båtmässa över två helger öppnar 7 mars

Den 7 mars öppnas portarna för Stockholms båtmässa – Allt för sjön. Mässan arrangeras på Stockholmsmässan över två långhelger: 7–10 mars och 14–17 mars.

En av de viktigaste nyheterna är att Arcona 50 kommer till Allt för sjön. Båten valdes nyligen till ”European Yacht of the Year” i klassen Luxury Cruiser, vilket är en stor framgång för svensk båtindustri. 50-fotaren visas tillsammans med Arcona 415e. Även Beneteau 37.1, First 18 och Diamant 6.5 finns på mässgolvet. För alla seglingsälskare blir det också foilbrädor, windsurfing och segelmakare. Den Marina scenen bjuder också på mycket segling.

Bland motorbåtsutställarna på Allt för sjön finns många kända varumärken.

– Nimbus Group blev klar som utställare innan jul. De kommer med elva båtar, varav fyra premiärer inklusive Nimbus W11 och Alukin Ocean Air 8 och C770. Nimbus visar även nyheten Axopar 29 samt Aquador 250 och 300 i sin monter, säger Hanse Thorslund, projektledare Allt för sjön.

– På mässan visas också bland andra Delta 48 Coupé, Ryck, Sealine, Arronet, Askeladden C97, Galeon 375, Windy 29 Huracán, Navan och helt nya Targa 41. Bland de mindre båtarna finns Highfield Sport 560 och två BRIG, Eagle 6 och 7 Black.

Målsättningen för arrangörerna är att uppnå en mässa som i stort sett blir som 2023.

Samtidigt med Allt för sjön arrangeras tre andra mässor.

Första helgen är det dags för Antikmässan och andra helgen Stockholm Husvagn Husbil. Entrébiljetten ger tillträde till båda parallellmässorna.

Workboat är ett nytt område på Allt för sjön. Det arrangeras i samarbete med Team Marin, som arrangerar Work Båtmässan.

För alla som gillar klassiska båtar satsar Allt för sjön på Classic Yachts i segling där de visar sju fina båtar från Sail Yacht Society med betoning på små och mellanstora båtar. Det blir en fin utställning med master och segel.

Andra intressanta avdelningar på Allt för sjön blir båtdelningsföretag med Skipperi och VÅG Take aWay.

Elbåtarna har ingen egen avdelning den här gången utan visas tillsammans med arbetsbåtar och övriga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Allt för sjön arrangeras på Stockholmsmässan 7–10 mars och 14–17 mars. Foto: Gustav Kaiser.