6 mars, 2024

Premiär för helt ny kryssning – ny rutt från Kanarieöarna vintern 24/25

MSC Cruises lanserar vintern 2024/2025 en helt ny kryssningsrutt från svenskarnas favoritresmål Kanarieöarna, med ombordstigning på Gran Canaria eller Teneriffa. Under sjunätterskryssningen med MSC Opera kan gästerna gå i land på fem Kanariska öar och Funchal, Madeira. Med upp till 16 timmar i hamn finns gott om tid att njuta av vad de olika destinationerna har att bjuda på.

Pressmeddelande:

– Vi är extremt glada och förväntansfulla inför den kommande säsongen. Att kryssa från Kanarieöarna är något som vi i Norden har lobbat för sedan flera år tillbaka. Nu är detta äntligen en verklighet, säger Claes Tamm, Nordenchef MSC Cruises.

Kanarieöarna är en av svenskarnas mest populära semesterdestinationer och MSC Cruises presenterar nu äntligen möjligheten att uppleva de Kanariska öarna från sjösidan. Premiärturen går av stapeln i november 2024, och fartyget MSC Opera erbjuder ombordstigning på Gran Canaria eller Teneriffa. Kryssningen kommer att genomföras under perioden november 2024 till mars 2025 (20 veckor).

 

– Vi ser att detta är ett perfekt tillfälle att vinna terräng bland nya kunder som ännu inte provat denna trevliga resform. Och volymerna finns där. Bara från Norden reste förra året cirka 1,3 miljoner på semester till Kanarieöarna, och från Sverige var det cirka 340 000 resenärer, säger Claes Tamm.

Passagerarna kommer ha möjligheten att stanna upp till 16 timmar i hamn, vilket ger gott om tid att njuta av vad de olika öarna har att erbjuda. Några av kryssningens höjdpunkter är besök i huvudstäderna Las Palmas, Puerto del Rosario, Funchal, Arrecife och Santa Cruz de la Palma.

Om MSC Opera

Ombord på MSC Opera erbjuds ett flertal gourmetrestauranger, casino, relax och poolområde. För de yngre till exempel en utomhusvattenpark, medan familjens tonåringar kan prova på spännande VR-upplevelser. MSC Opera har dessutom flera alternativ för de som gillar att hålla i gång under semestern, som bland annat gym och löpbana.