11 mars, 2024

Vinnarna i Allt för Sjön Awards 2024

För att hylla företag och organisationer som skapar produkter eller tjänster som utvecklar båtbranschen instiftade Allt för Sjön ett pris, Allt för sjön Awards. Under söndagen 10 mars delades priset ut i fyra kategorier – Årets båtnyhet, Årets innovation, årets tillbehörsnyhet och Årets hållbara produkt. Här är vinnarna i Allt för sjön Awards 2024.

ÅRETS BÅTNYHET
Arcona 50 från Arcona Yachts

Juryns motivering:
Acrona 50 utstrålar inte bara kraft och elegans vid bryggan, hon bjuder också på en anmärkningsvärd seglingsupplevelse. Båten är stabil samt extremt lätt att hantera och seglar utan ansträngning med hög prestanda. Det är en lyxig curiser med smarta lösningar både på och under däck som utmärker sig i marknadssegmentet med extremt hög konkurrens.

ÅRETS INNOVATION
ECO-Jet från E-Watercraft

Juryns motivering:
Med eldrivna ECO-Jet visar svensk E-Watercraft vägen för framtidens vattenskotrar. En ultralätt vattenskoter med en vikt på bara 40 kilo (+ 25 kg batteri), som kan bäras av två personer är billig att köra, driftsäker och dessutom till ett humant pris.

ÅRETS TILLBEHÖRSNYHET
Alpha Performance från Raymarine

Juryns motivering:
Raymarine Alpha displayer innebär en ny prestandanivå för instrument i familje- och kappseglingsbåtar. De ljusstarka och flexibla skärmarna ger snabb avläsning även på avstånd och är bra för montering på masten eller i en instrumentpanel.

ÅRETS HÅLLBARA PRODUKT
Zparq Z10 från Zparq

Juryns motivering:
Det svenska startupföretaget Zparq har utvecklat världens mest kompakta elutombordare för mindre båtar och jollar. Zparqs unika kylningsteknik gör att det trots ett kompakt format går att få ut överraskande hög effekt i motorn. En vinst för miljön – och för den som är trött på att släpa runt på tunga utombordare.

Foto samtliga bilder: Angelica Liljenroth.

Jury:

  • Lars-Åke Redéen, chefredaktör Båtliv
  • Anna Sandgren, journalist, båttestare och utbildare, Swedmarine
  • Anna-Lena Elled, grundare och redaktör, Search Magazine

Vinnarna presenteras på Allt för Sjöns entrétorgsutställning. Läs mer om Allt för Sjön på www.alltforsjon.se.