22 mars, 2024

Princess F58 – ny flybridgeyacht får premiär i USA

Den helt nya flybridgeyachten Princess F58 får sin världspremiär på Palm Beach International Boat Show 2024 som pågår 21–24 mars. Den här modellen är det senaste tillskottet till Princess Yachts klassiska F-klass, mellan F55 och F65-modellerna. Med två MAN V8-1000- eller MAN V8-1200-motorer är hon god för farter på upp till 34 knop.

Flybridgebåtar har i många år varit bland de viktigaste modellerna för engelska Princess Yachts. Flybridgeyachterna är symbolen för elegans, innovation och prestanda på sjön och F58 är inget undantag. Båten har eleganta linjer, exceptionellt stora utrymmen och en hög nivå för finish som man normalt hittar på större yachter.

Den nya modellens stora flybridge har konfigurerats för att maximera utrymmet och skapa en fin plats för att umgås. Här finns en stor matplats och en fullt utrustad bar med elektrisk grill. De har placerats akter ut för att öppna upp området. Förarplatsen här uppe är placerad centralt och ger bra runtomsikt. Här finns också gott om plats för solbadare.

Fördäckets ”terrass” är ofta extremt populär och designen har lånats från större Princess-modeller. Den har dubbla solplatser, förvaringsskåp eller valfri kylbox och justerbara nackstöd som även förvandlas till ryggstöd.

Innerutrymmena har snickerier med noggrant hantverk med en modern men ändå tidlös design. Salongen är omgiven av panoramafönster som fyller utrymmet med naturligt ljus. En modern U-formad soffa med konvertibelt kaffe- och matbord samt soffa intill skapar en fin plats att spendera tid med nära och kära. Det välutrustade pentryt är beläget akter om salongen och länkar samman sittbrunnen och matplatserna, vilket gör detta till en mycket social layout.

På nedre däck finns tre hytter inklusive en rymlig främre VIP-gästhytt, en dubbelhytt om styrbord, som kan omvandlas till en tredje dubbelsäng, och en ägarhytt med full bredd. Här finns också ett frukostområde och ett badrum i superyachtstil samt klädkammare som också utnyttjar båtens bredd. Som tillval finns en enkel akterhytt med eget badrum, avsedd för eventuell besättning.

Den första F58 kommer att börja produceras senare i år och gör sin debut i början av 2025.

Fakta Princess F58

Längd ö a:                        18,2 m

Längd skrov:                    17,77

Bredd:                               4,90 m

Djup:                                 1,54 m

Vikt:                                   35 479 kg

Bränsle:                            3 300 liter

Vatten:                              630 liter

Svartvatten:                     315 liter

Motorer:                            MAN V8 (2 x 1 000 hk)

Fart:                                  29–34 knop

Info:                                   www.princessyachts.com

Info:                                   https://princessyachts.se/

Info:                                   https://inamarin.se/