27 mars, 2024

Ansök om en trygg båtsommar med Kristoffer Appelquist

Försäkringsbolaget Alandia sjösätter sitt mentorprogram Bryggan för andra året i rad. Den här säsongen ligger fokuset på att utbilda om vanliga misstag som båtägare kan råka ut för. Mentorerna Kristoffer Appelquist och Annika Trogen, tillsammans med Alandia, vill öka kunskapen för att minska på antalet vanliga skador såsom grundstötningar, motorproblem och förtöjningsskador.

Pressmeddelande:

Alandias mentorprogram vänder sig till dig som vill bli ännu tryggare på sjön. Årets mentorer består av Kristoffer Appelquist, komiker, programledare och båtentusiast samt Annika Trogen, grundare av Trogen Havet som utbildar i att köra motorbåt.

– Det är mitt andra år med Bryggan och jag måste säga att jag förra året blev överraskad över hur kul det är att vara mentor. Båtar är min passion och jag ser fram emot att få träffa någon som vill dela den passionen med mig. Självklart kombinerat med målet att jag kan dela med mig av kunskap till någon annan båtälskare så att vi tillsammans bidrar till ett tryggare liv på sjön, säger Kristoffer Appelquist (bilden nedan).

Annika Trogen har mer än 20 års erfarenhet på sjön och är van att handleda både nya och mer rutinerade båtägare.

– Det viktigaste för att vara säker på sjön är att vara väl förberedd, både vad gäller att hålla koll på vädret, båtens skick och den egna kompetensen. Jag ser fram emot att hjälpa min adept att känna sig säkrare, och därmed kunna ha roligt och njuta av båtlivet i stället för att känna stress och oro, säger Annika Trogen (bilden nedan).

Förra året var intresset för Bryggan stort och många ansökningar kom in. I år hoppas mentorerna och Alandia på ett minst lika stort intresse. För Alandia är Bryggan en viktig satsning för att främja sjösäkerhet.

– Ett av Alandias främsta mål är att minimera risken för olyckor på sjön, och det gör vi bäst genom att höja kunskapsnivån om vilka risker som finns och hur vi bör bete oss. Färre skador och mer kunskap om exempelvis ekonomisk körning bidrar också till minskad användning av naturresurser. Med Bryggan vill vi inspirera till ett långt och tryggt båtliv som är lika med ett hållbart båtliv, säger Heikki Karlsson, direktör för fritidsbåtar på Alandia.

Ansökningsperioden till programmet är öppen mellan 27 mars och 31 maj.

För ansökan och mer information om mentorsprogrammet gå in på: alandia.se/bryggan