27 mars, 2024

Quarken visar T-Top-modell av sin 35-fotare

Det relativt nya båtmärket Quarken från Finland har snabbt visat att det går att etablera sig på den nordiska båtmarknaden. Deras senaste nyhet är Quarken 35 T-Top, som får premiär i höst.

De första modellerna från Quarken har designats med mycket ljus och rymd inne i båtarna samt praktiska och snygga lösningar i övriga delar. Den nya 35-fotaren, som bygger på kabinmodellen av samma båt, har samma sofistikerade nordiska design enligt Quarkens uppgifter har den mycket goda prestanda med standardmotoriseringen på 2×300 hk Yamaha.

Förarplatsen är välutrustad och kan förses med tolv tums pekskärmar, Yamaha Helmmaster och trådlös laddning för telefoner. I aktern finns en rejäl solbädd och sidorna kan fällas ut för att skapa större ytor. Under solbädden finns rymlig förvaring undertill för utrustning och vattensportutrustning. Den främre kabinen rymmer en stor säng för två, ett separat toalettfack.

Quarken 35 T-Top tillverkas i Finland. Skrovet är tillverkat med vakuuminjicering. Resultatet är ett starkare och lättare skrov med lägre bränsleförbrukning.

Fakta Quarken 35 T-Top

Längd (exkl. motor):         10,68 m

Bredd:                                 3,48 (11,42 fot)

Vikt (inkl. motor):               4 800 kg

Djup:                                    1 m

Motorer:                              2x300hk

Passagerare:                     10

Kojplatser:                          2+2+2

Klassificering:                    C/B

Konstruktion:                      GRP

Toppfart:                             44 knop

Färskvatten:                       120 liter

Bränsle:                              700 liter

Info:                                     https://www.quarken.com