2 april, 2024

MSC World America – ett av de mest energieffektiva kryssningsfartygen

Den 9 april 2025 arrangerar MSC Cruises en namngivningsceremoni i den nya terminalen PortMiami för flaggskeppet MSC World America. Fartyget markerar en milstolpe för MSC Cruises närvaro i Miami och den nordamerikanska marknaden.

Pressmeddelande:

Jungfrufärden sker 12 april 2025. Under den första säsongen kommer fartyget erbjuda sjunätters-kryssningar i östra och västra Karibien, med stopp i Puerto Plata i Dominikanska Republiken, San Juan i Puerto Rico, Costa Maya och Cozumel i Mexico, Isla de Roatan i Honduras samt vid MSC Cruises egen ö Ocean Cay, i Bahamas.

– MSC World America är vårt första fartyg på den amerikanska marknaden som drivs av LNG, och är det andra fartyget i vår World Class-serie med banbrytande fartyg i världsklass. Fartyget är designat med den nordamerikanske gästen i åtanke, med unika restaurangkoncept, barer och upplevelser som sömlöst blandar europeisk design med amerikansk komfort, säger Rubén A. Rodríguez, President MSC Cruises USA.

MSC World America är noggrant utformad för att minska påverkan på miljön. Fartyget går på LNG (naturgas), och är redo för framtidens förnybara energikällor. Landströmsanslutning som minskar utsläppen genom att tillåta fartygets motorer att stängas av i hamn.

Fartyget använder smart teknik för att säkerställa gästernas bekvämlighet samtidigt som energi- och vattenförbrukningen hålls på en låg nivå. MSC World America kommer att vara ett av de mest energieffektiva kryssningsfartygen i världen och överträffa alla designkrav som ställs av International Maritime Organizations Energy Efficiency Design Index (EEDI). Den senaste generationens motorer kommer att minska utsläppen av växthusgaser (GHG) med upp till 20 procent, tillsammans med en 85-procentig minskning av kväveoxidutsläpp och en nästan total eliminering av svaveloxid och partikelutsläpp. Fartyget kan köras på bio-LNG och syntetisk förnybar LNG, som båda skulle uppnå minskningar av växthusgasutsläpp på upp till 100 procent.

Avloppsvattnet ombord som renas och omvandlas till en hög kvalitet som överträffar de globala standarder som finns för avloppsvatten och uppfyller de strängaste internationella IMO-standarderna, inklusive den så kallade ”The Baltic Standard”. Fartyget är också utrustat med avancerade avfallshanteringssystem för att minska, återanvända och återvinna det avfall som genereras ombord.

MSC Cruises har åtagit sig att uppnå nettonollutsläpp av växthusgaser till 2050 och har redan minskat intensiteten i sin fartygsverksamhet med 33,5 procent sedan 2008, och beräknar uppnå en minskning med 40 procent före IMO:s 2030-mål. Förutom förbättrad operativ effektivitet, anammas MSC Cruises nya teknik med målet att hitta alternativa metoder för icke-koldioxid och förnybara bränslen. På kort sikt samarbetar MSC Cruises med bränsleleverantörer och andra partners för användningen av Bio-LNG och syntetisk förnybar LNG.

När MSC World America sjösätts har fartyget 22 däck, 2 614 hytter, 40 000 kvadratmeter offentligt utrymme med förstklassiga faciliteter som en inomhusgalleria, stor vattenpark, sex pooler, barnklubbar samt 20 restauranger och barer.

MSC World America