2 april, 2024

Åtta års båtcoachning blir Onlinekurs med 15 nya filmer

Maria Lannér, båtcoach och grundare till Neptunia, vill boosta båtbranschen och göra den ännu mer tillgänglig för fler. Därför lanserar hon nu Onlinekursen ”Övningar bakom ratten”. Kursen innehåller alla de övningar som hon gjort med kunder sedan 2016, både för mindre och större båtmodeller med en och två motorer.

– Mitt mål är att nå dem som så gärna vill känna sig trygga bakom ratten, men aldrig riktigt får tillräckligt med tid att träna. Med 15 pedagogiska filmer får de ett bra kunskapspaket till en bråkdel av priset mot vad en privatlektion i egen båt kostar.

Maria berättar att det här är något hon velat göra länge och att det har blivit mycket filmande under flera års tid. Filmer som nu successivt kommer att publiceras både i kurser och så småningom på Youtube.

– Ja, det är inte helt lätt att filma på båt och göra det med pedagogiska kameravinklar, som dessutom helst ska vara från flera håll samtidigt.

 

Maria förklarar att det har varit ett antal omtagningar och “bloopers”.

– Ha, ja ni skulle se alla filmer jag tagit när jag ska lägga till med kraftig sidovind. Jag får väl lägga ut dem någon dag, skrattar Maria.

Men går det verkligen att ersätta en verklighetsbaserad personlig träning med en digital kurs?

– Så klart går det aldrig att ersätta till 100 procent, som ett personligt möte. Men min upplevelse är att många som verkligen vill ha det magiska båtlivet aldrig får chansen. Antingen ger de upp, blir ofrivilligt passiva och låter alltid “den andra” köra. Eller så beslutar man att sälja båten.

Varför ska man gå denna onlinekurs när det redan finns så mycket gratis?

– Det finns massor med gratis kurser och filmer på Youtube, i synnerhet för mindre båtmodeller. Har man tid och ro att surfa runt efter tydliga manövreringsexempel så hittar man det. Men om man inte har den tiden, så blir det aldrig av. Därför är kursen gjord för att man ska kunna få tillräckligt med kunskap och trygghet, så lätt och kostnadseffektivt som det bara går.

Kursen är för både små och större båtmodeller med en eller två motorer. Borde det inte vara två olika kurser?

– Det kan vara två olika kurser, men jag har medvetet valt att lägga dem i samma kurs. Jag har haft många kunder under åren som vill men inte vågar byta upp sig till en större båtmodell, eller så köper de en modell som inte alls går att manövrera så som de hade tänkt. Därför är det bra att i en och samma kurs visa hur olika modeller kan fungera. Då blir båtköpet både lättare, roligare och säkrare helt enkelt.

Maria berättar att detta också är första steget på en ny satsning på att förlänga säsongen och kunna erbjuda kurser och inspiration internationellt.

– Ja, förändrade familjeförhållanden gör att jag kan vistas längre perioder i ett varmare klimat under vinterhalvåret. Så min plan är att skapa nya samarbeten, online-kurser på engelska och successivt bygga min Youtube-kanal med inspirerande filmer både från Sverige och andra delar av världen. Dessutom har jag påbörjat en mer omfattande kurs som innehåller flera delar om ”den inre kompassen”, om ”båtpsykologi” och relationer ombord.

Läs mer och se hela kursprogrammet:

https://neptuniaboatingonline.com/p/kurs-ovningar-bakom-ratten