10 april, 2024

Arcona 460 sjönk i Stilla havet

Den 8 april 2024 sjönk en Arcona 460 i Stilla havet. Det uppger Arcona Yachts AB i en pressrelease. Alla i besättningen är säkra, ingen skadades och besättningen räddades snabbt av närliggande fartyg.

– På Arcona Yachts är säkerhet vår prioritet, och vi tar därför detta på största allvar. Vi förstår från Arcona 460-ägarna att hjärtstocken var trasig, men vi vet ännu inte hur eller varför. Vi arbetar nära våra leverantörer och nyckelpersoner för att omedelbart utreda detta allvarligt, säger Fredrik Malmqvist, vd för Arcona Yachts.

– Våra tankar går till ägarna, familjen och besättningen. Vi riktar vårt uppriktiga tack till besättningen på de närliggande fartygen som hjälpte till med räddningen. Så fort vi vet mer kommer vi att släppa ytterligare information.

På bilden nedan ses en Arcona 460, dock inte den aktuella båten.