16 april, 2024

Red Six ny huvudägare i snabbväxande More Sailing

Researrangören More Sailing har de senaste fem åren mer än niofaldigat sin omsättning, från 17 till 161 Mkr. Nu går investmentbolaget Red Six med partners in som nya huvudägare. Planen är att ta bolagets resekoncept till fler länder.

More Sailing grundades 2009 av seglingsentusiasterna Einar Halldin och Malin Stom, som hade en idé om att göra segling tillgänglig för alla. Bolaget är specialiserat på seglingsresor i Medelhavet och Karibien och erbjuder allt ifrån familjevänliga semesterseglingar till konferensresor och seglatser över Atlanten. De hyr också ut och säljer segelbåtar.

Efter rekordstark tillväxt i Sverige de senaste åren ska More Sailing tillsammans med Red Six och partners expandera till fler marknader, med fokus på Norden och Europa. Red Six tar över ägandet från Intoit Travel Group. Grundarna kommer att fortsätta som delägare och leda More Sailing vidare på tillväxtresan.

– Efter två Atlantseglingar med More Sailing var jag väldigt imponerad av teamet, kulturen och hela upplevelsen. Det finns en växande efterfrågan på unika reseupplevelser och jag delar grundarnas vision om vad More Sailing skulle kunna bli. Internationell expansion är ett logiskt nästa steg och det känns otroligt kul att vara med på den resan, och ge fler tillgång till hav, natur och segling, säger Fredric Gunnarson, grundare och vd för Red Six.

Einar Halldin, grundare och vd på More Sailing, kommenterar så här:

– De senaste åren har vi utvecklat vårt resekoncept, byggt upp en flotta med mer än 50 segelbåtar i Medelhavet och dubblat omsättningen flera gånger om. Tajmingen är rätt att blicka utanför Sverige och vi ser fram emot att göra det tillsammans med Red Six, som både har erfarenheten av att bygga globala varumärken och matchar oss kulturmässigt.

Bildtext: More Sailing växer snabbt och får nya huvudägare.