16 april, 2024

Andra deltävlingen med E1 körs i Venedig

Den 11–12 maj är det premiär för den helt elektriska racingserien UIM E1 World Championship. Platsen blir Venedigs GP i Italien.

Hela detta världsmästerskap präglas av kändisar och sportprofiler av olika slag. Formel 1-förare och fotbollsspelare finns med bland de profiler som äger olika tävlingsstall. Ute på vattnet kommer Venedig att ta emot vinnarna från deltävlingen i Jeddah, Team Brady.

Deltävlingen 11–12 maj kommer att äga rum på ön med San Clemente Palace Kempinski Hotel, som ligger söder om Venedigs stadskärna. Ett av mästerskapets mål är att visa hur tekniken bakom elbåtarna kan ha en inverkan på sjötransporter i staden Venedig som står inför stora miljöutmaningar.

E1 är världens första och enda helelektriska racerbåtsmästerskap sanktionerat av Union Internationale Motonautique (UIM), som är det internationella styrande organet för all motorbåtsverksamhet. UIM E1 World Championship etablerades för att skapa en ny, spännande och konkurrenskraftig racingplattform baserad på eldrift för att skydda och återställa urbana vatten och kustområden.

Läs mer: https://www.e1series.com

Bildtexter: UIM E1 World Championship med eldrivna båtår kommer till Venedig 11–12 maj.

De eldrivna racingbåtarna går högt över vattnet på sina bärplan.