24 maj, 2024

Världens bästa tjejer seglar Nordea Women´s Trophy i Marstrand

Den 1–6 juli kommer 8 av världens bästa matchracinglag att kämpa om segern i Nordea Women´s Trophy på Marstrand. De fyra bäst rankade dambesättningarna i världen kommer till start, däribland världsettan och titelförsvararna WINGS med Anna Östling som skeppare och de senaste två årens VM-guldmedaljör Pauline Curtois.

– Startfältet är grymt imponerande och det skall bli väldigt spännande att se utgången. Det är 19:e gången som tjejerna gör upp i en egen tävling under GKSS Match Cup Swedens 30-åriga historia och det kommer kunna bli otroligt jämnt i årets upplaga. Thomson seglade i december 2023 till sig VM-bronset i den öppna klassen mot världens bästa herrar, kommenterar Mattias Rahm, evenemangsansvarig för GKSS Match Cup Sweden.

Nordea Women´s Trophy är den deltävling på Womens World Matchracing Tour som har mest prispengar och rankas som en höjdpunkt bland deltagarna på Womens World Matchracing Tour, WWMRT.

– För GKSS är det väldigt viktigt att visa idrottsvärlden att vi bedriver en jämställd idrott, där tjejer och killar får samma möjligheter att tävla på högsta nivå och på den finaste seglingsarenan i världen. Därför är det extra glädjande att Nordea står som avsändare till Nordea Women´s Trophy och att de bästa lagen kommer och gör upp om segern, kommenterar Thomas Rahm, klubbchef för GKSS.

Deltagarlistan för Nordea Women´s Trophy 2024:

(Nummer före namn = placering på världsranking)

1 Anna Östling SWE

2 Pauline Curtois FRA

3 Celia Willison NZL

4 Megan Thomson NZL

8 Julia Aartsen NED

10 Kristine Mauritzen DEN

21 Renee Groeneveld NED

47 Martina Carlsson SWE

GKSS Match Cup firar i år 30-årsjubileum och är mer än bara en tävling; det är en folkfest där seglingsentusiaster, företag och båtfolk samlas för att njuta av sporten och knyta kontakter. Det här är en unik möjlighet att uppleva segling på absolut högsta nivå och samtidigt ta del av ett fantastiskt community, säger Mattias Rahm, evenemangsansvarig på GKSS.

Både damtävlingen och tävlingen i öppna klassen är del av världsomspännande World Matchracing Tour. 2023 besökte ca 50 000 personer evenemanget. Titelförsvarare i damklassen är Anna Östling och hennes Team WINGS. I öppna klassen är Björn Hansen regerande mästare. GKSS Match Cup Sweden är fritt från engångsplaster och arbetar strukturerat med en hållbarhetsplan tillsammans med Göteborg & Co.