10 juni, 2024

Mercury utökar med fler elutombordare

Marine lanserar Avator 75e och 110e utombordare och utökar därmed utbudet av elutombordare. De kompletterar Dessa nya modeller är de senaste som går med i Mercurys helelektriska framdrivningssortiment, som även inkluderar Avator 7.5e, 20e och 35e utombordare.

De nya modellerna genererar för 75e 7500 W, motsvarande cirka 10 hk. 110e genererar 11 000 W, vilket motsvarar cirka 15 hk.

Båda modellerna finns med digitala fjärrkontroller för båtar med konsolstyrning. 75e är även tillgänglig med ett multifunktions rorkultshandtag. Powertiltsystemet gör det enkelt att höja eller sänka utombordaren för maximal effektivitet eller att arbeta på grunt vatten.

De nya utombordarna ansluts till ett Avator 5400 Power Center, vilket underlättar sömlös batteriintegration. Man kan ha upp till fyra vädertätade Avator 5400 Wh litiumjonbatterier med sig i båten för utökad räckvidd och körtid.

Power Center innebär bekväm enpunktsladdning för flera batterier samtidigt. Den bärbara 520 W Avator-laddaren laddar två urladdade 5400 Wh-batterier på cirka 20 timmar, medan 1050 W-laddaren kan minska laddningstiden med mer än 50 procent.

Alla Avator-modeller kommer som standard med en intelligent digital display för att övervaka hastighet, räckvidd i form av tid eller återstående avstånd, batterinivå, uteffekt och varningar på en fullfärgsskärm optimerad för läsbarhet i alla ljusförhållanden. Det finns två monteringsalternativ för den digitala displayen på 75e och 110e fjärrkonsolkonfigurationer: infällt eller piedestalfäste. På modellen med rorkult 75e är displayen integrerad i utombordaren för snabb och enkel visning.