11 juni, 2024

Nätverksträff med fokus på kvinnlig segling under Gotland Runt

She Captain och KSSS samarbetar under parollen ”One More” med målsättningen att inspirera både nya och erfarna seglare till att våga ta initiativet till mer segling oavsett nivå.

Pressmeddelande:

KSSS har en långsiktig ambition att ge fler kvinnor möjligheten att segla. Genom att lyfta och visa upp starka kvinnliga profiler som är verksamma inom och runt seglingen i stort, hoppas man kunna inspirera, utmana och skapa rätt förutsättningar för fler kvinnor att inte bara få känna möjligheten att segla, utan även kunna ta del av ett för livet värdefullt nätverk. Segling är så mycket mer än idrott. Det är en livsstil med naturen som medspelare och en utmärkt plattform för lagarbete och ledarskap. Detta vill KSSS dra nytta av genom att koppla ihop kvinnliga seglare, beslutsfattare och andra förebilder. She Captain arbetar med att stärka kvinnors roll på sjön i praktik och teori genom event, eskadrar och utbildningar.

Tillsammans arrangerar She Captain och KSSS en nätverkslunch ute på Sandhamn 29 juni, dagen innan starten av Gotland Runt. Träffen syftar till att lyfta kvinnlig segling samt inspirera fler kvinnor att delta i framtida seglingsevenemang.

– Om alla skeppare skulle ta ombord en till kvinna – One More – i sina besättningar skulle vi börja ta de viktiga stegen mot ett jämställt liv även i tävlingssammanhang. Gotland Runt, världens största årliga havskappsegling, är det perfekta evenemanget för att rikta strålkastarna på frågeställningen. Att samarbeta tillsammans med KSSS i denna strategiska frågeställning känns helt rätt, säger Louise Callenberg, ordförande i She Captain.

Det blir några spännande timmar tillsammans med flera unika inspiratörer från helt olika bakgrund och förutsättningar. Huvudtalare är Renata Chlumska, en av världens främsta äventyrare, bergsbestigare och föreläsare som kommer att segla Gotland Runt 2024 och ger sin bild av äventyr på olika nivåer.

Vi kommer även få ta del av andra spännande perspektiv, genom att bland annat lyssna på:

  • Louise Callenberg, ordförande för She Captain, eM nätverk för båt- och sjöintresserade kvinnor.
  • Anna Östling, iniOaOvtagare Oll den svenska Womens America’s Cup satsningen.
  • Cecilia Jonsson, KSSS elitlagschef inför sommarens OS i Paris.
  • Jenny Primér, HR Direktör och chef för People & Culture inom Coca-Cola Sverige.

Källa och foto: She Captain.