28 juni, 2024

Skärgårdsvecka i Kristinehamn

Vecka 28 (8–14 juli) blir det skärgårdsvecka i Kristinehamn. Petra Eriksson och Camilla Svensson är initiativtagare till evenemanget.

– Vi vill göra skillnad för vår kommun och Värmland. Vi är stolta över att bo i Kristinehamn och tycker att det är en outforskad pärla för så väl inhemsk som utländsk turism, säger de.

– Vi vill även bidra med att öka kommuninvånare antalet och vårt strå till stacken är att ordna en Skärgårdveckan 28 som ska visa en del av vad Värmland och Kristinehamn kan erbjuda. Vi har startat en ideell förening utan vinstsyfte där vi får bygga ett pussel tillsammans med andra eldsjälar, föreningar och näringsliv som håller event från onsdag till söndag v 28. Vi vill visa att här finns något för alla!

Närmare 50 aktiviteter är inbokade under veckan med allt ifrån prova på segling för rörelsehindrade, flytande båtutställning med bara Kristinehamnsbyggda båtar, segeltävling med små jollar men även större M32 katamaraner som normalt tävlar i USA och Garda, utomhusbio, båtbingo, konstutställning, matvandring till hundaktiviteter ett Backyardlopp och mycket mer.

Info: www.skargardsveckan.com