9 juli, 2024

Lyckad nätverksträff på Sandhamn med She Captain

Vår nätverksträff ute på Sandhamn lördagen den 29/6 i samband med Gotland Runt blev inget annat än en succé! Varvet ute på Lökholmen var fullsatt, inte mindre än 130 personer, hade anmält intresse för att inspireras, träffas och mingla under parollen “One More”.

She Captains ordförande, Louise Callenberg, höll i eventet tillsammans med KSSS klubbdirektör Stefan Rahm. Renata Chlumska var key note speaker och berättade om sin pågående resa mot nya mål. Anna Östling, initiativtagare till den svenska Womens America’s Cup-satsningen, och Cecilia Jonsson, KSSS elitlagschef inför sommarens OS i Paris, inspirerade stort precis som Jenny Primér Från Coca-Cola Europacific Partners som berättade om satsningen på segling ur ett jämställdhetsperspektiv.

Vikten av schysst kultur, drömmer och mod genomsyrade hela eventet som avslutades med en lunch ute i solskenet. Vimplar med budskapet ”One More” delades ut till samtliga båtar med minst en kvinna ombord, totalt 38 stycken bland de ungefär 200 startande båtarna.

Glädjande är att antalet kvinnor som seglade Gotland Runt 2024 ökat jämfört med tidigare år, men det finns fortsatt ett stort jobb att göra, både genom att räcka upp handen och berätta att man vill vara med, men också för skeppare och seglare att faktiskt ta ombord en kvinna till, “One More”

Nätverksträffen arrangerades av She Captain och KSSS med starkt stöd från Coca-Cola Europacific Partners, Helly Hansen och Svenska Sjö.

Foto: Daniel Stenholm.