7 juli, 2014

Nu startar Livbojsjakten – hjälp till att hitta trasiga livbojar!

Nu är äntligen sommarvärmen här som många svenskar har längtat efter. Samtidigt lanserar Trygg-Hansa återigen Livbojsjakten för att få hjälp med att hitta trasiga livbojar som kan bytas ut till nya. Nytt för i år är att du även kan fotografera en plats där du anser att det borde finnas en livboj.

Livbojsjakten startar nu för fjärde sommaren i rad. Aktiviteten har varit enormt uppskattad och förra årets Livbojsjakt genererade 2000 incheckade trasiga livbojar som ersattes med nya. Tävlingen går ut på att man med sin telefon tar ett foto på Trygg-Hansas röd-vita livbojar och checkar in dem via en gratis app. För varje fotograferad livboj som checkas in skänker Trygg-Hansa en krona till Svenska Livräddningssällskapet (SLS). För varje incheckad livboj samlar man också poäng som genererar kuponger som går att lösa in på bland annat Pressbyrån och 7-Eleven.

Nytt för i år i Livbojsjakten är att man även kan fotografera en plats där man tycker att det borde finnas en Trygg-Hansa livboj.

– Funktionen har varit efterfrågad och vi tror att det finns många platser runt om i Sverige där vattendrag och badplatser vuxit fram med tiden, men där säkerheten kan vara eftersatt. En fungerande livboj kan rädda många liv och vi sätter gärna upp fler livbojar där de kan göra nytta, säger Beata Enmark som är ansvarig för Livbojsjakten på Trygg-Hansa.

Varje incheckad boj ger ett bidrag till simkunnighet
För varje fotograferad och inskickad livboj i Livbojsjakten skänker Trygg-Hansa en krona till Svenska Livräddningssällskapet, SLS. Trygg-Hansa har ett långvarigt samarbete med SLS med projekt som: Sommarsimskolor, Babybojen och Simskola för alla som engagerat hundratusentals svenskar. Appen Livbojsjakten är en viktig del inom Trygg-Hansas fokusområde vattensäkerhet och aktiviteten pågår hela sommaren fram till den 31 augusti.

Trygg-Hansa har en lång tradition av att förebygga skador och främja säkerhet i och vid vatten. Vi har delat ut omkring 200 000 livbojar sedan 1954 och varje år räddas runt elva människors liv tack vare de 80 000 livbojar som finns runt om i Sverige.