30 november, 2015

Ny Barracuda 8 – utmanare med utombordare

Beneteau utökar sin serie med kabinbåtar med utombordare med en helt ny Barracuda 8. Med upp till 300 hk på akterspegeln är den ett enklare och mycket prisvärt alternativ till Targa och andra dyrare kabinbåtar.

 

Detta är den tredje modellen inom Barracuda-familjen. Beneteau, som är en av världens mest framgångsrika båtbyggare, siktar på en bred kundgrupp. Alla från fritidsfiskare till familjer ska kunna köpa den här båten och dra nytta av alla dess finesser.

Båten har bland annat ett helt nytt skrov, fräckare linjer än tidigare och är tuffare designad än sina föregångare. Enligt Beneteau är det främst på sportfiskemarknaden som nya Barracuda 8 kommer att få många nöjda ägare.

Barracuda 8 är den första båtmodellen i serien som utrustas med Beneteaus Air Step 2 skrov. Hon kan utrustas med enkel- eller singelmontage upp till 300 hk. En fast tank på 285 liter (standard) ger bra räckvidd, men den som vill kunna köra riktigt långt kan välja en tank på 400 liter.

På akterdäcket finns en riktig ”fiskestation”, som kan utrustas med tankar för bete, spolvatten, spö- och beteshållare och allt annat som fiskare behöver.

För den som hellre vill använda båten med familjen finns flera möjligheter att sola och bo över i båten, som är godkänd för åtta personer. I förkabinen finns en dubbelkoj och vattentoalett.

I en av de versioner som erbjuds har Barracuda 8 tre skjutdörrar ut till akterdäcket, vilket ger extra rymd och ljus in i båten.

 

Tekniska fakta

Längd skrov:      5,98 m

Längd ö a:         8,03 m

Bredd:                 2,78 m

Motor max:         300 hk

Bränsle:             280 liter (400 liter tillval)

CE-klass:           C8

Info:                    www.interboat.se/varberg

Info:                    www.beneteau.com