1 december, 2015

Gaastra öppnar ny flagship butik i Skandinavien

Klädmärket Gaastra expanderar sakta men säkert sitt globala imperium. Efter en försiktig start i Skandinavien för några år sedan känner det nautiska livsstilsmärket Gaastra att de är redo att ta ett stort kliv in på den Skandinaviska marknaden. Torsdagen 12 november öppnade Gaastra en ny flagship butik i Stockholm.

Gaastra, som är mitt i en pågående internationell satsning fortsätter att expandera på nya områden i norden. Under det senaste året har Gaastra lanserat en pop-up butik i Köpenhamn, en butik i Malmö och har nu öppnat en flagship butik i Stockholm. Butiken finns i nya Mall of Scandinavia.

Den nautiska historien, marina området och närheten till skärgården, skapar en perfekt match med den skandinaviska sportiga konsumenten och Gaastra. Patric Holmer & Henning Hexeberg, Gaastras distributörer i Skandinavien, är väldigt entusiastiska. Henning Hexeberg säger:

– Vi är glada med resultatet och mottagandet av GAASTRA så här långt och vi planerar att växa vidare i en hanterbar och naturlig takt.

Butiken i Stockholm på 87 m2 ligger på plan 1 i Mall of Scandinavia, i samma område finns märken som Gant, G-Star, Tommy Hilfiger och Lexington. Butiken är inredd i sann nautisk Gaastra stil, med känsla och passion. Det sportiga marinblå med ett levande inslag av trä ger butiken den funktionella premium looken, en välkomnande känsla.

– Gaastra är inte bara ett nautiskt mode varumärke utan också ett märke med en passion för det aktiva livet, säger Patric Holmer.

Gaastra har omkring 50 återförsäljare i Danmark, Norge, och Sverige.

– Vi vill utveckla marknaden med fler Gaastrabutiker och fler återförsäljare de närmaste 3-5 åren, målsättningen är att göra Gaastras omsättning 4-5 gånger större än idag, tillägger Patric.

Gaastra är ett internationellt nautiskt livsstilsmärke med kollektioner som är funktionella och moderiktiga till herr, dam och barn, ett varumärke med passion och känsla för den med en aktiv livsstil. Grundat 1897, varumärket startade med ett segelmakeri i Holland och har fram tills idag växt och blivit ett livsstilsmärke med internationell status. Gaastra är partner med internationella segelevent som till exempel Les Voiles de Saint Barth och sponsrar framgångsrika segelteam som Team Brunel i Volvo Ocean Race och Quantum Racing Team. På nationell nivå i Holland har Gaastra ett samarbete med National Maritime Museum i Amsterdam.

Gaastra är en del av McGregor Fashion Group BV.

www.gaastrastore.com