30 november, 2015

Upplyst flytväst med Lume-On från Spinlock

Att upptäcka en person som fallit i vattnet på natten eller i dåligt väder är svårt, även om den nödställde har ett konventionellt flytvästljus för att underlätta upptäckt. Med hjälp av den moderna LED-tekniken har Spinlock utvecklat Lume-On, mycket små LED-lampor som fästs på flytvästens blåsa och som förvandlar den till ett glödande ljus.

Flytvästens blåsa blir en stor “diffusor” för ljuset och den nödställde blir plötsligt betydligt lättare att se eftersom hela den fluorescerande blåsan lyses upp.

Lume-On är genialiskt enkel, mycket effektiv och prisvärd. Lume-On är minimala, kompakta och lätta LED-lampor försedda med dubbelhäftande tejp för enklast möjliga montage på flytvästblå-sans undersida. Säljs i par. Lume-On tänds när flytvästen blåses upp och de får kontakt med vat-ten. LED-lamporna blinkar och lyser upp hela blåsan.

Tack vare att Lume-On ger en större ljus-kropp förbättrar den möjligheten att lokalisera och undsätta en nödställd även på större avstånd. Lume-On blinkar i två timmar. Används som komplement till konventionella nödljus för flytvästar och kan monteras på alla flytvästar där blåsa och hölje är separerade.

Lume-On är standard på alla Deckvest 5D flytvästar från årsmodell 2016.

Lume-On vann den prestigefyllda DAME Award vid METS   Marine Equipment Trade Show i sin klass i Amsterdam 2015.

Pris från 299 kr.

www.lirosropes.se