1 december, 2015

Automatiska rutter i Navionics app

Nu är det möjligt att planera och skapa automatiska rutter även i Navionics sjökortsapp för telefoner och plattor. Genom att välja start- och målposition får man snabbt fram en lämplig rutt, där hänsyn har tagits till utmärkningar och grund.

IMG_0008 IMG_0007

Navionics sjökortsapp är en av de bättre på marknaden tillsammans med bland andra svenska SeaPilot.

Autorouting har funnits för iPad sedan tidigare, men Dock-to-dock är en helt ny kalkylering med nya funktioner för sjökorten som har lanserats i höst. Funktionen finns redan i plottrar från de större tillverkarna, men nu finns den alltså även för en vanlig app.

Än så länge finns den bara för iPhone och iPad och för dem som har en Navionics+ prenumeration. Den kommer troligen även för Android inom kort.

Med den senaste versionen av appen, Navionics Boating version 8.4, får Dock-to-dock Autorouting även en annan, ny och viktig funktion: POI (points of interest) med intressepunkter, till exempel sjömackar, marinor och hamnar. Allt detta visas automatiskt med telefunnumer, VHF-anrop med mera.

Vid branschmässan METS i Amsterdam i november fick Navionics Dock-to-dock Autorouting ett hedersomnämnande i DAME Design Award i kategorin för marina tillbehör och utrustning.

www.navionics.com