10 december, 2015

Sunseeker anställer 100 båtbyggare

Det går bra för engelska Sunseeker International, som de senaste åren har satsat på allt större och allt lyxigare båtar. Företaget annonserar efter fler än 100 personer att anställa inför lanseringen av flera nya modeller under 2016. Arbetsplatsen ligger i Dorset i England.

De hantverkare som behövs är allt från rörmokare till finsnickare, elektriker och plastarbetare. Sunseeker har en stor anläggning i Poole med över 2 200 anställda och en omfattande produktion av lyxiga fritidsbåtar från 52 fot (15,6 m) och uppåt.

– Vi är glada att kunna anställda så många och ge en klart positiv signal om hur bra det går för Sunseeker. Vi har tydliga planer för hur vi ska investera under lång tid framöver och vi backas upp ekonomiskt av vår huvudägare Wanda Group vars starka finansiella ställning borgar gott inför framtiden, säger Sunseekers VD Phil Popham.

Sunseeker planerar för flera nya båtar som ska introduceras under 2016. Eftersom det har gått väldigt trögt för konkurrenten Fairline har Sunseeker til och med sagt att de är villiga att anställa personal därifrån. Problemet är att Fairline ligger nordost om London och Sunseeker sydväst om den engelska huvudstaden.

En av nyheterna som sjösätts 2016 är den helt nya 131 Yacht, som får sin världspremiär på London Boat Show i januari. Det blir den största modellen någonsin som premiärvisas där och den första av flera stora nyheter från varvet nästa år.

Information och ansökningshandlingar finns på Sunseekers hemsida: www.sunseeker.com/recruitment

 

 

Sunseeker International Limited:

Sunseeker har för närvarande 18 olika modeller i sitt sortiment:

Yacht:                 155, 131, 116, 95, 28M, 86, 75

Sport Yacht:      130, 101, 80, 68

Predator:            84, 80, 68, 57

Manhattan:        65, 55

San Remo:        52