10 december, 2015

Anna Waxin ny vd för Skärgårdsstiftelsen

Skärgårdsstiftelsens styrelse har utsett Anna Waxin till ny vd för Skärgårdsstiftelsen i Stockholms län. Anna Waxin kommer senast från Sveaskog och uppdraget som vd för dotterbolaget Sveaskog Naturupplevelser där hon har varit i sju år. Hon var även vd för bolaget Hjälmare kanal AB och ytterst ansvarig för Mörrums Kronolaxfiske i Blekinge.

Anna Waxin är 43 år och utbildad civilekonom och har även studerat marinbiologi. Tidigare har hon varit verksam som Marknads- och försäljningschef för Svenska Turistföreningen (STF). Under hösten har hon varit förvaltare på Skärgårdsstiftelsen vilket gett henne en unik chans att se stiftelsen verksamhet inifrån.

Sedan 5 oktober, då tidigare vd Lena Nyberg utsågs till chef för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, har Skärgårdsstiftelsen letts av tillförordnade vd:n Bengt Lyngbäck. Anna Waxin kommer att tillträda tjänsten som vd 1 januari 2016.

– Jag är glad att styrelsen har beslutat att välja Anna till vd för Skärgårdsstiftelsen. Hon har gjort stordåd i sina tidigare jobb och hennes erfarenhet, engagemang och ledarskapsförmåga passar som hand i handske för att fortsätta modernisera och förbättra Skärgårdsstiftelsen. Jag tror hon kommer göra en stor skillnad för Stockholms skärgård, säger Gustav Hemming (C), Skärgårdsstiftelsens ordförande.

– Jag ser fram emot att leda Skärgårdsstiftelsen mot nya mål. Det är en fantastisk verksamhet där vi har en stor uppgift att tillgängliggöra och bidra till utveckling av Stockholms skärgård, säger Anna Waxin.

Anna brinner för friluftsliv, segling, jakt och fiske. Hon bor själv vid havet och tillbringar mycket tid i skärgården och har stor kännedom om Skärgårdsstiftelsens turistmål.

www.skargardsstiftelsen.se