11 december, 2015

Specialbyggd ambulansbåt från Northern Offshore Services

Northern Offshore Services premiärvisar nästa vecka Sveriges första specialbyggda ambulansbåt. Båten kommer stå för all ambulanstransport i Göteborgs skärgård. Med den nya båten kommer hela logistiskkonceptet förändras, vilket kommer att resultera i kortare responstid, ökad komfort och medicinska trygghet för patienterna.

Invigningen hålls den 16 december klockan 15.30, och redan från klockan 13.00 finns det möjlighet att gå ombord och träffa besättningen.

– Vi har tittat på sjukvården i skärgården och skapat ett koncept utifrån de möjligheter och behov som finns. Det är en innovation av hela logistiken, vilket kommer leda till snabbare, kortare och säkrare transporter. Det ska bli mycket spännande att se det ”in action” och att äntligen få dela det med allmänheten, säger David Kristensson, vd på Northern Offshore Services.

En ambulans kan transporteras ombord på båten, för att komma så nära patienterna som möjligt och undvika onödiga förflyttningar. Northern Offshore Services ansvarar för hela logistiken med såväl ambulans och ambulansbåt som sjukvård- och besättningspersonal. Ambulansbåten är en höghastighetskatamaran på cirka 20 meter med en maxfart över 30 knop, och kommer att ligga stationerad vid Donsö.