20 januari, 2016

Seldéns nya vinschar fick pris i USA

Seldén har vunnit Racing kategorin i Pittman Innovation Award 2016, som delas ut av SAIL Magazine i USA. Priset gäller Seldéns nya R-vinschar.

 

– Det är helt fantastiskt att vinna denna tävling i teknisk innovation och få ett kvitto på att nytänkande uppskattas och får uppmärksamhet, säger Mats-Uno Fredrikson, försäljningschef på Selden Mast AB i Västra Frölunda.

Det har gått fem år sedan Seldén vann båttillbehörsbranschens mest prestigefyllda designpris DAME Award för sina R-vinschar på branschmässan METS i Amsterdam. Dessa reversibla vinschar är fortfarande marknadens enda manuella vinschar som inte bara kan skota in, utan även backa för att släppa ut skotet.

Seldéns nästa steg är att lansera vad man i jämförelse med R-vinscharna kan kalla helt vanliga 2-växlade vinschar med ”Self-tailing” funktion. De så kallade S-vinscharna kommer att premiärvisas på branschmässan METS i Amsterdam och som alltid bidrar Seldén med en del intressant nytänkande som underlättar för seglaren.

Mer info om utmärkelsen: http://www.sailmagazine.com/gear/pittman-innovation-awards/2016-pittman-innovation-awards/selden-s-series-winch/