25 januari, 2016

Fortsatt framgång för Axopar i Düsseldorf

Finska Axopar fick verkligen en festkväll på båtmässan i lördags. För tredje gången denna båttillverkare motta internationella utmärkelser för sin 8,6 m långa 28-fotare med fräck design och imponerande prestanda.

Under 2016 Boot Düsseldorf ”Flagship Night” fick Axopar Boats en ny fin utmärkelse. Företaget tillverkar idag Axopar 28, nya Axopar 24 (en av bilderna) och flaggskeppet Axopar 37. Ytterligare en ny modell på 46 fot är annonserad.

Bakom utmärkelsen i Düsseldorf – European Power Boat – står det tyska förlaget Delius Klasing Verlag och organisatörerna av Boot Düsseldorf show. De själva kallar detta ”Oscars of the Boat Industry”. Det kan behövas med tanke på alla de utmärkelser som båtbranschen kryllar av idag, något som leder till både inflation i priser och förvirring…

När juryn för European Power Boat of the Year för tionde gången delade ut sitt pris gick det till Axopar 28 i klassen för båtar upp till 35 fot. Båten fick ett särskilt omnämnande för sina goda sjöegenskaper och båtens pris, som är mycket attraktivt. Axopar fick även beröm för att båten kan köpas med olika layouter och däckslösningar i fem olika versioner. Allt baserat på samma skrov med ett slags tvåstegssskrov.

– Vi delar den här utmärkelsen med våra partners, vårt stora nätverk av återförsäljare och de hängiva båtbyggare som står bakom båten, säger Jan-Erik Viitala, VD Axopar Boats, som byggs i Estland.

Tidigare i år har Axopar fått utmärkelser från både Motor Boat Awards (Motor Boat & Yachting magazine) och ”BOB” (Best of Boating Awards).

Hjärnan bakom Axopar är reklammannen och båtdesignern Sakari Mattila, som även har skapat XO Boats och Aquador.

I juryn för European Power Boat ingår journalister från åtta europeiska båttidningar; Båtliv (Norge), BoatMag (Italien), Boote (Tyskland), Marina.ch (Schweiz), Motorboot (Nederländerna), Nautica y Yates (Spanien), Neptune (Frankrike) och Yacht Revue (Österrike).