4 februari, 2016

Möt Sveriges seglarelit på Båtmässan i Göteborg

När årets Båtmässa i Göteborg inleds bjuder första lördagen på ett späckat program med fokus på segling. Några av Sveriges tyngsta seglarprofiler står på scenen tillsammans med Search Magazine och Blur, på temat race och äventyr.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
Foto: Stefan Rahm.

Lördagen den 6 februari fokuserar scenprogrammet på segling. Under förmiddagens race-tema träffar du bland annat en av Sveriges mest meriterade havskappseglare Martin Strömberg och Anna Östling, världsmästare i Match Racing, som delar med sig av sina erfarenheter och upplevelser. Dessutom berättar GKSS om uppladdningen inför OS och ringer upp OS-guldmedaljören Max Salminen, som sadlat om till Finnjolle, och befinner sig i USA. Seglarprofilerna Anna-Lena Elled, Search Magazine och Peter Gustavsson, BLUR, gör sällskap på scenen med Båtmässans konferencier Anna-Karin S. Öjerskog.

– Vi vill att fler ska upptäcka segling och vi vill att fler ska få inspiration till att göra mer av sitt båtliv. Därför präglas årets scenprogram av just det – inspiration och äventyr, säger Anna-Karin S. Öjerskog, som själv har flera mästerskapsmedaljer i segling.

Ytterligare inspiration bjuder eftermiddagens äventyrstema på, då en segling till Svalbard, en solosegling över Atlanten, och en mytomspunnen havskappsegling i Fastnet Race står på schemat.

Segelbåtar att hålla utkik efter är bland annat den nybyggda stjärnbåten ”Alma” och J/112 som har Skandinavienpremiär. Ta också chansen att botanisera bland de segelbåtar som kan komma att representera Sverige vid OS i Rio; 49er, Finnjolle, Laser och 470.

Dessutom, mer om segling under veckan: träffa familjen Mary AF Rövarhamn, som seglade jorden runt under fyra år, Fia Fjelddahl som har kvalificerat sig till Paraolympics i Rio, Harald Treutiger som berättar om sin segling över Atlanten, vinnare av Årets segelbåt och mycket annat.

Båtmässan är Västsveriges största mötesplats för båtmänniskor. Här träffas branschens experter. Ca 300 utställare finns på plats som ger hjälp med ditt nästa båtköp, tips om underhåll och service samt visar mängder av prylar som gör ditt båtliv bättre.

Info: http://www.batmassan.se/